EKP uus juht plaanib suuri strateegilisi muudatusi (9)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Novembrist Euroopa Keskpanga juhi ametikohale asunud Christine Lagarde ning 10. detsembrist Soome peaministri ametis olev Sanna Marin 13. detsembril Euroopa Ülemkogul.
Novembrist Euroopa Keskpanga juhi ametikohale asunud Christine Lagarde ning 10. detsembrist Soome peaministri ametis olev Sanna Marin 13. detsembril Euroopa Ülemkogul. Foto: Zhang Cheng via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Täna kogunevad Euroopa Keskpanga (EKP) 25 nõukogu liiget Frankfurti koosolekule tavapärasest varem ning ka õhtusöök, kus esmakordselt arutatakse novembris presidendi ametikohale asunud Christine Lagarde’i ettepanekuid keskpanga strateegia muutmiseks, tuleb ilmselt väga elav, ning võib arvata, et ka veini kulub tavapärasest enam.

Arutamisele tuleb hulk küsimusi, aga neist kõige olulisem on ilmselt praeguse inflatsioonieesmärgi, mis praegu on keskpikas perspektiivis veidi alla kahe protsendi ja mida arutati viimati 17 aastat tagasi, võimalik ülevaatamine.

Küsimuse üle, kas keskpanga inflatsioonieesmärk peaks olema kaks protsenti või võiks see olla ka madalam, on arutletud juba pikemat aega. Üks prominentsem küsimuse tõstataja on Soome Panga president ja endine Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles