Paremtsentrist tõrjutud Orbán astub lavale radikaalidega

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
«Ka sinul on õigus teada, mida Brüssel plaanib,» teatasid mullu Ungaris üles riputatud Jean-Claude Junckeri ja George Sorose piltidega plakatid, mis osutusid paljudele Fidesziga koos Euroopa paremtsentris olevatele poliitikutele ja parteidele viimaseks piisaks. 
«Ka sinul on õigus teada, mida Brüssel plaanib,» teatasid mullu Ungaris üles riputatud Jean-Claude Junckeri ja George Sorose piltidega plakatid, mis osutusid paljudele Fidesziga koos Euroopa paremtsentris olevatele poliitikutele ja parteidele viimaseks piisaks. Foto: TAMAS KASZAS/Reuters/Scanpix

Pooleteise nädala pärast, kui Euroopa paremtsenter asub vaagima ungarlaste Fideszi sobivust oma ridadesse, astub Viktor Orbán lavale teises Euroopa otsas ja teistsuguses seltskonnas.

Orbán, Matteo Salvini, Giorgia Meloni ning Le Penide dünastia noorema generatsiooni täht Marion Maréchal on peaesinejatena välja reklaamitud 3.–4. veebruaril Roomas korraldataval, end rahvuskonservatiivideks nimetavate paremserva poliitikute üritusel.

Kui Ungari liider välja arvata, pole seal kedagi paremtsentristlikest Euroopa Rahvapartei (EPP) erakonnaperest. On Identiteedi ja Demokraatia ning Euroopa Konservatiivide ja Reformistide parteiperede radikaalsema parempoolsuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles