Robotitest koduabilised vallutavad Eestit

Copy
Foto: Goldstar Eesti OÜ

Mamibot robotid jõudsid Eestisse pisut rohkem kui aasta tagasi, kuid on tänaseks saavutanud peadpööritava edu. Ettevõtte Goldstar juht Maarius Tiits sõnab, et ka nad ise olid Mamibotiga esmakohtudes masinate tehnoloogiast vaimustuses.

Robotabilised on Eestis suurema populaarsuse saavutanud alles viimastel aastatel, kuid nende edulugu on olnud kiire. Robottolmuimejate kõrval on turule tulnud mitmeid abimehi, mis aitavad igapäevaste kodutöödega, jättes endale rohkem aega meeldivamateks tegevusteks.

Foto: Goldstar Eesti OÜ

Vaimustus esimesest silmapilgust

Goldstari tiim tutvus esmakordselt Mamiboti robotitega 2018. aasta sügisel maailma ühel suurimal elektroonikamessil IFA. Mamibot eristus teistest robotitest seetõttu, et tal oli lisafunktsioonina väga hea pesemisfunktsioon, mis odavamatel analoogidel kasin. Lisaks köitsid tähelepanu ka Mamibot aknapuhastusrobotid. “Kui me neid nägime, siis saime aru, et see on äärmiselt kasulik toode. See on midagi täiesti uudset ja lahendab ära väga suure probleemi aknede pesus,” räägib Tiits, et edu oli ette näha juba tänu heale ja kvaliteetsele tehnoloogiale.

Goldstar ja Mamibot lõid käed ja esimene tellimus jõudis Eestisse 2018 novembris. “Me olime ise nii vaimustatud nendest toodetest ja saime aru, et seda tuleb ka teistega jagada,” meenutab Tiits. Piisaski ühe video üleslaadmisest, kui juba tuli ettevõttele paar tellimust. Tänaseks müüb Goldstar iga kuu sadu masinaid. Lisaks netipoele avati peagi Kristiine ja Rocca Al Mare kaubanduskeskustes täiesti uudsed robotite müügipunktid. Tiitsi sõnul said inimesed sellest julgust juurde, kuna said masinaid oma silmaga näha ja käega katsuda. Mitmete riskide kiuste avatud uuenduslikud müügipunktid saanud populaarseks ja tänaseks on ettevõtte juhi sõnul selge, et nišš tasus ennast ära. Käesoleval aastal on plaanis avada veel kaks samasugust müügipunkti.

Foto: Goldstar Eesti OÜ
Foto: Goldstar Eesti OÜ

Enda aja väärtustamine kasvatab ühest e-poest kaheksa

Kevade saabudes lähevad ikka mõtted kodutöödele, mis tegemist ootavad: suurpuhastus, akende pesu, tekstiilide pesu, muruniitmine. Pole saladus, et paljud neist töödest on pigem tüütud kohustused, mitte lõbus ajaviide. Õnneks on Mamibotil roboteid igaks tüütuks tööks. Üha enam inimesi avastavad tee robotitest koduabiliste juurde, et muuta enda elu lihtsamaks ja hoida väärtuslik aeg lähedaste jaoks. Just seetõttu on väikese e-poena alguse saanud ettevõte tänaseks probleemi ees – ühe netipoe asemel on vaja mitut suuremat. “Tänasel päeval oleme oma it-poole heas mõttes ära kurnanud sellega, et valmistame ette pea kaheksa uut e-poodi, mis hakkavad teenindama eri riikide kliente,” heidab Tiits valgust kulisside taha.

Uuri lähemalt Mamibot robotabiliste kohta siit.

Copy
Tagasi üles