Ehe mahl ja smuuti kui tõeline tervise eliksiir talvisel ajal

Copy
Foto: MyRoom OÜ

Vastu möllavate viirustega sügist ja talve on kasulik turgutada ennast puu- ja juurviljade tervendavate omadustega. Poodides pakutavad nektarid, mahlajoogid, smuutid või smoothied on valmistatud üldjuhul mahla kontsentraatidest ja on üldiselt pastöriseeritud. Selle tagajärjel võivad värske puuvilja maitse, vitamiinid ja omadused kaotsi minna. Poodides tasub uurida millised mahlad ja smuutid on pastöriseeritud ja millised pastöriseerimata.

Pastöörimine ehk pastöriseerimine on toiduainete kuumtöötlemine enamasti keemistäpist madalamatel temperatuuridel. Pastöörimine on protsess, mida kasutatakse eesmärgiga minimeerida patogeensetest mikroorganismidest tingitud võimalikku ohtu tervisele; see on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi.

SUN365 pakub värskeid külmpressitud mahlasid ja smuutisid päikeselistest maadest

Kõrgrõhul töödeldud külmpressitud ehk pastöriseerimata mahl

  • SUN365 mahl ei ole kunagi töödeldud kõrgemal temperatuuril kui 4 kraadi.
  • Mahlad pressitakse värsketest puuviljadest ja lisatakse toiduohutuse tagamiseks suure rõhu alla. Nii on nende tõeline maitse, lõhn, toitained ja vitamiinid säilinud just selliselt nagu värskelt korjatud puuviljades.
  • SUN365 mahlade ja smuutide valmistamisel on kasutatud valmistamisviisi, mil on säilitatud kõik kasulikud omadused.

Kõrgel temperatuuril pastöriseeritud mahl

  • puuviljade ja köögiviljade kuumutamisel kõrgel temperatuuril toitained hävinevad
  • kõrge temperatuur tagab toiduohutuse, kuid hävitades baktereid tapab see ka suurema osa puu- ja köögiviljadest saadud kasulikke omadusi nagu vitamiinid, mineraalid ja värske maitse.

Külmpressi mahlapress säilitab 5 korda rohkem toitaineid. Iga tilgake mahla on täis looduslikke vitamiine, mineraale ja ensüüme, mis on enda energiat kogunud päikesest.

Valmistamise saladus peitub tehnoloogias

Valmstamine toimub järgnevalt:

1. Päike küpsetab vilja: kõik puuviljad koguvad endasse ehedat päikeseenergiat.

2. Saagikoristusel korjatakse ja pestakse ainult täielikult ideaalselt valminud viljad, milles on kõige rohkem vitamiine.

3. Puuviljad külmpressitakse otse pudelisse - täpselt nagu värske mahla valmistamisel.

4. Seejärel pudeleid töödeldakse kõrgrõhul (6000 baari), mil eemaldatakse kahjulikud bakterid ja säilitatakse samal ajal kõik toitained.

5. Mahlad on valmis tarbimiseks!

Mahlad versus smuutid

Terviselehtedel võib sageli kohata mahla-ja smuutiretseptide soovitusi ning ikka ja jälle tõusevad küsimused, kumb neist on kasulikum ja millal mida eelistada.

Värskelt pressitud mahlad

Värskelt pressitud mahlad moodustavad vääramatu osa enamuse kehapuhastus- ja tervendusprogrammidest. Mahlapressimise käigus eraldatakse taimedest-viljadest vesi ja toitained, kiudained jäävad aga pressimisjäägi sisse. Ilma kiudaineta ei pea seedimisorganid kasulike ainete kättesaamiseks ja absorbeerimiseks enam palju vaeva nägema. Vitamiinid-mineraalid ja fütotoitained on kehale suurtes kogustes kergemini omastatavad kui puu- ja juurvilju tervelt süües. Just seetõttu on toormahlu tabavalt kutsutud ka „toitainete ekspressiks“.

Mahlad on väga kasulikud tundliku seedesüsteemi puhul ning juhul, kui põetakse soolehaigusi, mis teevad raskeks või võimatuks kiudainete lagundamise.

Tervislikud smuutid

Vastupidiselt mahladele sisaldab smuuti terveid vilju ja taimi, kaasa arvatud viljade vitamiinirikas koor ja isegi seemned. Samas lihtsustab blenderdamine siiski kiudaine seedimist ja teeb selle kehale kergemini omastatavaks.

Kiudainega seotud suhkrud vabanevad vereringesse aeglaselt, hoides nii ära raketina taevasse tõusva veresuhkru ja tagades pikaajalise energianivoo. Just seetõttu on smuutid ka toitvamad ja hoiavad kõhu kauem täis.

Smuutide ja mahlade kasulikud omadused:

  • tagavad terve ja hea enesetunde: suurepärane mineraalide, vitamiinide ja ensüümide          allikas, mis pakuvad energiat terveks päevaks.
  • neil on puhastav toime : rohelised puuviljad ja köögiviljad sisaldavad klorofülli, mis aitavad kehal toksiinidest vabaneda
  • parandab immuunsussüsteemi - 1 pudel sisaldab päevases annuses looduslikku C-vitamiini, mis aitab immuunsüsteemil korralikult toimida
  • ettevalmistatud: sa ei pea soetama endale kallist külmpressi ega vaevama end selle kasutamise ja puhastamisega, mis võib võtta tunde.
  • Ainult valmis puuviljad: sa ei pea ostma eksootilisi puuvilju ja ootama kuni need on ideaalselt küpsed.
  • Sisaldavad endas vähemalt 2 portsjonit puuvilju ja köögivilju väikeses pudelis - lihtne viis täita toitumisspetsialistide soovitusi süüa vähemalt 5 portsjonit päevas värskeid puu- ja juurvilju.

SUN365 mahlast ja smuutist saad hea koguse puhast energiat

Värskelt pressitud mahlad sobivad igapäevaseks tarbimiseks. SUN 365 sisaldab endas 500 ml värskelt pressitud mahla, mis on valmistatud igapäevaseks joomiseks ja peredega jagamiseks. Aeg unustada tavalised kontsentreeritud või pastöriseeritud mahlad ning vahetada need värske ja koduselt valmistatud vitamiinirohke mahla vastu.

Värsked smuutid ehk puuviljatoidud sobivad hästi tervislikuks vahepalaks või toidukorraks. Need sobivad hästi asendama ebatervislikke magustoite ja snäkke, hoides seejuures ära ka isusid.

SUN 365 smuutid on valmistatud värsketest toorainetest, mis aitavad hõlpsasti kätte saada päevase koguse puuvilju ning päikeseenergiat. Üks pudel (250 ml) sisaldab endas kaks portsjonit vajalikke puuvilju päevas. 

Proteiinismuuti kui parim enne ja peale trenni vahepala

Kõige efektiivsem viis lihaste kiireks taastumiseks on toita neid vajalike toitainetega. SUN 365 proteiinismuutis oleme kasutanud kõige tõhusamat vadakuvalku, mis on segatud värskete puuviljade ja supertoitudega loodusest. Meie proteiinismuuti ei sisalda endas lisatud suhkruid.

SUN365 Chia vahepala on osutunud klientide lemmikuks mangosmuutiks, mis on segatud chia seemnetega. Smuuti sisaldab endas ohtralt oomega 3 rasvhappeid ja kiudaineid, mis on igale trennitegijale äärmiselt vajalikud.

SUN365 Smuutid ja mahlad on saadaval: Stockmannis, Selveris, Olerexis ja Coop poodides. 

Viited: 
Pastöriseerimine: https://et.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6%C3%B6rimine
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles