Prantslased evakueerisid erilennuga koroonaviiruse koldest Eesti kodaniku

Copy
Hiina meditsiinitöötajad viimas koroonaviiruse nakkusega inimest haigla eriosakonda isolatsiooni
Hiina meditsiinitöötajad viimas koroonaviiruse nakkusega inimest haigla eriosakonda isolatsiooni Foto: Xiao Yijiu / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Prantsusmaa võimud evakueerisid erilennuga Hiinast koroonaviiruse levikukoldest Euroopasse 199 Euroopa Liidu riikide kodanikku, teiste seas evakueeriti ka üks Eesti kodanik.

Prantsusmaa koordineerimisel toodi laupäeval, 1. veebruaril Hubei provintsist tagasi 199 inimest, kes on pärit Euroopa Liidu 17 riigist. Ennetusabinõuna jääb Eesti kodanik 14 päevaks Prantsusmaale jälgimisele, aga Prantsusmaa arstid on ta hetkel tunnistanud terveks.

Välisminister Urmas Reinsalu tänas Prantsusmaad abi ja solidaarsuse eest Eesti kodaniku abistamisel.

Välisministeerium soovitab jätkuvalt täielikult vältida reisimist Hubei provintsi Hiinas, kust koroonaviiruse levik algas. Mujale Hiinasse reisimise puhul soovitab ministeerium jätkuvalt arvestada, et kehtivad ulatuslikud liikumispiirangud ja need võivad muutuda väga kiiresti.

Reinsalu kinnitusel jätkab Eesti saatkond Pekingis hetkel tegevust. Turismiviisasid ei väljasta pikendatud pühadeperioodi tõttu üheksanda veebruarini. Täiendavaid Eesti kodanike soove Hiinast lahkuda ja selleks eraldi välisministeeriumi või saatkonna abi kasutada laekunud ei ole. Eesti saatkond Pekingis vahetab pidevalt infot teiste Euroopa Liidu riikidega Pekingis, samuti on pidevalt ELi riikide välisministeeriumitega ja ELi kriisikeskusega infot vahetamas välisministeerium.

Välisministeerium palub tungivalt Hiinasse sõitjatel registreerida oma reis välisministeeriumi lehel reisitargalt.vm.ee, et saaks vajadusel edastada ohuteavitusi ja juhiseid edasiseks tegutsemiseks. Palume pidevalt jälgida hoiatusi välisministeeriumi lehelt Reisi Targalt, hädaolukorras on võimalik ööpäevaringselt helistada telefonil  +372 5301 9999.

Välisministeeriumile teadaolevalt on kogu Hiina peale kokku 19 lühiajaliselt viibijat ja 78 püsivalt elavat isikut, kes on Eesti kodanikud. Välisministeerium soovitab hetkel Hiinas viibivatel kodanikel mõelda, kas riigis edasiviibimine on vajalik ja otstarbekas. Kui oma reisieesmärgi täitmine on oluliselt raskendatud või võimatu, soovitame leida variandid riigist lahkumiseks tavalende kasutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles