Lärmakad varesed segavad Muhus koolitundi

Postimees
Copy
Koolidirektor Andres Anton ütleb, et kui varesed kohal ja aken lahti, on kisa kurdistav. Pesad asuvad 12 puu otsas, kokku on neid üle 30 kindlasti.  FOTO: Maanus Masing / Saarte Hääl
Koolidirektor Andres Anton ütleb, et kui varesed kohal ja aken lahti, on kisa kurdistav. Pesad asuvad 12 puu otsas, kokku on neid üle 30 kindlasti. FOTO: Maanus Masing / Saarte Hääl Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Muhu põhikooli akende alla Liiva parki kolinud künnivareste koloonia kipub pesitsushooajal tunde sedavõrd segama, et akent avada pole sel ajal võimalik.

Põhikooli direktori Andres Antoni sõnul ei ole vareste probleem pidev. Et künnivaresed on rändlinnud, pole nad veel tagasi, kuid soojal talvel võiks pesitsusaeg kätte jõuda juba veebruaris ja nii on jäänud vähe aega, et midagi ette võtta. Miks koloonia just Liiva parki on kolinud, Anton pakkuda ei osanud.

Varesed ei kraaksu mitte igal pool ümber koolimaja. Linnud pesitsevad vaid ühel pool maja – kooli ja spordihalli vahele jäävas Liiva pargi otsas. «Kui varesed on kohal, siis on lärm nii vali, et klasside aknaid õhutamiseks avada ei saa. Lärm tapab ära,» rääkis Anton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles