Maailma üks erilisim puhkusepaik asub Raplamaal

, Maa Elu
Copy
Suvel on Preeriakojas seitse tipit, talveks jääb neli-viis.
Suvel on Preeriakojas seitse tipit, talveks jääb neli-viis. Foto: 3 × Reet Saar

Suurbritannia meediahiid The Guardian arvas Raplamaal asuva Preeriakoja kahepäevase püstkojas ööbimisega räätsamatka maakera 20 kõige erilisema ja taskukohasema talvepuhkuse nimekirja.

Varbola linnuse ­lähikonnas tegutsev Preeria­koda pakub n-ö metsa poole üritusi, matku, seiklusi. Nende koduleht kutsub kuulama maad ja tuulutama skalpi.

Preeriakoja ülesehitaja Marko Aleksejev on kogu elu püüdnud looduse müsteeriumi „lahti muukida” – ta on seda otsinud kivide alt, jõgede põhjast, taimede seest, joonistanud kümnetesse vihikutesse ravimtaimi ja loomajälgi.

Kümne aasta eest vormistas ta oma huvi ettevõtluseks, kuid nimetab end siiski hobiettevõtjaks. „Teen seda põhitöö kõrvalt, sel moel ei kurna see mind välja. Nii on mõnus, ei ole sundi ega pea tegelema liiga sagedaste külalistega. See on väga isiklik huvi, mida saan piisaval määral rakendada,” selgitas mees. Samas ei liigu ta vana rasva peal, vaid Preeriakojas toimub kogu aeg midagi. Saab siis laagriplatsil valmis midagi uut või on timmitud mõnd matka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles