Produtsent Kris Taska: mina olen õnnelik!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Kris Taska «Talve» filmi esilinastusel Palamusel.
Kris Taska «Talve» filmi esilinastusel Palamusel. Foto: Sille Annuk

«Mina olen õnnelik, et «Talve» nüüd valmis sai, ja kirss selle õnnetordi peal on see, et sain oma käega katsuda ja koos pilti teha Imeliku, Kiire, Teele ja teiste Lutsu tegelastega,» ütles «Talve» produtsent Kris Taska. «Mis sa hing veel tahad!»

«Ma olen Oskar Lutsu ja Arvo Kruusemendi suur fänn,» põhjendas Taska, miks ta üldse seda filmi tegema hakkas. «Mõte «Talve» filmiks teha on olnud juba ammusest ajast, aga siis, kui stsenarist Martin Algus ja režissöör Ergo Kuld ideest süttisid ja Apollo Film Productions oma lahkust näitas, sai unistust teostama hakata.»

Film kukkus välja just selline, nagu Taska lootis. «Talve» jõudis linale ilma riigi toetuseta. «Oluline on see, et film valmis, aga see, et ta valmis ilma riigi abita, on kurb. Tore oleks, kui riigil oleks filmitegijatele võimalik rohkem abi anda.» Eesti filmi rahastus on teiste kultuurivaldkondadega võrreldes endiselt vaeslapse osas, nentis Taska. «Filmitegija seisab valikute ees. ««Apteeker Mel­chiori» teeme riigi toega, aga kui sa tahad teha rohkem kui ühte filmi, siis tuleb leida häid kaasamõtlejaid. Meid aitas näiteks Tartu regionaalne filmifond ja see on väga hea, et niisugused fondid on tekkinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles