Otepääl toimuma pidanud EM viiakse Valgevenesse (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tehvandi staadion 31. jaanuaril. FOTO: Tiit Tammemäe
Tehvandi staadion 31. jaanuaril. FOTO: Tiit Tammemäe Foto: Tiit Tammemäe

Ülejärgmisel nädalal Otepääl toimuma pidanud Euroopa laskesuusatamise meistrivõistlused viiakse lumepuudusel üle Valgevenesse Raubitšisse.

Kuna veebruari kohta ootamatult soojad ilmad pole võimaldanud võistluste nõuetele vastava pikkusega rada ja staadionit ette valmistada, jäävad Otepääl ära 25. veebruarist 1. märtsini toimuma pidanud laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused, teatas Eesti laskesuusatamise föderatsioon veidi hiljem pressiteates.

Lumekahuritega saab kunstlund toota ainult miinuskraadidega, mistõttu sõltus võimalus neid Otepääl korraldada üksnes ilmast. Piisava hulga kunstlume juurde tootmiseks olnuks vaja veel vähemalt 48 tundi miinuskraade (–5 kraadi või rohkem), et valmistada ette minimaalselt nõutav 2,5 km rada ja laskesuusastaadion. Viimase nädala ilm pole seda aga võimaldanud.

«Lootsime viimase hetkeni, et ilm muutub ja saame ise veel panustada. Olime valmis üle Eesti lumereservid kokku tooma, aga kui vaadata järgmise nädala prognoosi, siis midagi lootusrikast ei paistnud,» ütles ETV-le EMi korralduskomitee esimees Aivar Nigol.

2022. aastal võõrustab Otepää laskesuusatamise MK-sarja. Nigoli sõnul võetakse kõik õppetunnid tänavusest aastast kaasa, et kahe aasta pärast võimalikke probleeme juba eos vältida. «Kui tarvis, peame soetama juurde lumekahureid. Peame tegema kõik selleks, et Tehvandi saaks ka lumetootmisekonteineri, mis võimaldaks plusskraadidega lund toota. Samuti tuleb üle suve pidada lumevaru,» rääkis ta.

Valgevenesse üle viidud EM läheb korraldajatele kalliks maksma, ent võinuks ka hullemini minna. «Oleme kulutused teinud ja need tuleb kinni maksta. Kahju on kohalikest ettevõtjatest, kes olid arvestanud, et võistlused toimuvad. Samuti on halb tunne sponsorite ees, et me ei suutnud võidelda ilmaga.»

Tegu on teise talvise suurvõistlusega, mida tänavu kehva ilma tõttu Otepääl korraldada ei saa – eelmisel kuul tühistati veebruari alguses toimuma pidanud kahevõistluse MK-etapp.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles