Itaalia viirusekolle teeb ülejäänud Euroopa murelikuks (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Näomaskis naine jalutamas eile Milanos Vittorio Emanuele ostugaleriis. Milanot ümbritsevas Lombardia maakonnas ja naabruses asuvas Veneto maakonnas on enam kui kümnes linnas piiratud inimeste liikumist ning asulatest tohib lahkuda vaid mõjuval põhjusel. 
Näomaskis naine jalutamas eile Milanos Vittorio Emanuele ostugaleriis. Milanot ümbritsevas Lombardia maakonnas ja naabruses asuvas Veneto maakonnas on enam kui kümnes linnas piiratud inimeste liikumist ning asulatest tohib lahkuda vaid mõjuval põhjusel. Foto: Claudio Furlan/ap/scanpix

Viimastel päevadel on Põhja-Itaalias surnud vähemalt kuus eakat inimest uue koroonaviiruse Covid-19 tõttu ning mure haiguse leviku pärast näib haaravat nii lähemaid kui ka kaugemaid maid: Prantsusmaal blokeeris politsei Milanost saabunud liinibussi ning Mauritius saatis tagasi mitukümmend itaallast, olenemata sellest, et kellelgi neist polnud haigusnähte.

Eile õhtupoolikuks oli Itaalia tsiviilkaitseametnike teatel tuvastatud uus koroonaviirus riigis 219 inimesel ning kuus inimest oli surnud, neist suurem osa eakad ning üks onkoloogiakliinikus viibinud patsient.

Sellele, et osa inimesi on nakatunud haiglates, viitab asjaolu, et eile õhtupoolikul suri Milanos Sacco haiglas 80-aastane mees, kes esmalt oli neljapäeval viidud südamerabanduse tõttu Lodi haiglasse, kuhu samal päeval toimetati ka 38-aastane mees, kes oli esimene inimene, kellel piirkonnas diagnoositi​ Covid-19, vahendas ANSA.

Florida Ülikooli viroloog Ilaria Capua selgitas suurt uute haigusjuhtumite arvu Itaalias erakordselt range testimisega – läbi on kontrollitud 3000 nakatunutega kontaktis olnud inimest. «Tõenäoline on, et mida rohkem otsida, seda rohkem ka leiame,» ütles ta RAI-le, lisades, et enamik juhte on sedavõrd kerged, et ei vaja isegi arsti sekkumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles