Eestis on tehtud neli koroonaviiruse testi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Teiste nakatamise vältimiseks võib kanda hingamisteid katvat maski.
Teiste nakatamise vältimiseks võib kanda hingamisteid katvat maski. Foto: Tairo Lutter

Terviseamet on teinud Eestis neli koroonaviiruse COVID-19 testi, mis kõik osutusid negatiivseteks.  

«Kokku on tehtud neli testi,» ütles Postimehele ameti pressiesindaja Simmo Saar. «Esimene testitu oli 26-aastane naisterahvas, kes saabus veebruari alguses Eestisse tagasi Hong Kongist. Teine testitu oli keskealine Euroopast naasnud naisterahvas, kel diagnoositi A-gripp,» lisades, et ka ülejäänud kaks olid reisilt naasnud Eesti kodanikud. 

Peiteajal ei saa inimest COVID-19 suhtes testida, sest labori tulemused on tõenäoliselt negatiivsed. «Sellest tulenevalt testitakse inimest tervishoiutöötaja otsuse alusel juhul, kui tal on haigussümptomid avaldanud ning kui on alust kahtlustada inimese kokkupuudet koroonahaigusega,» selgitas Saar, millal testitakse inimest. 

«Riskipiirkondadena käsitleme hetkel Hiinat ja Põhja-Itaalia Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piedmonte regioone,» ütles Saar. Terviseamet soovitab riskipiirkondi külastanud inimestel oma tervist 14 päeva jooksul jälgida.

Lisaks soovitab amet tulenevalt viiruse 14-päevasest peiteajast riskipiirkondades viibinud inimestel võimalusel kaks nädalat kodus töötada ning õppida. Kuigi haigussümptomite avaldumiseni on viiruse edasikandumise risk madal, tuleks riskipiirkonnast naasnul oma koduseid toiduvarusid võimalusel täiendada sõprade, perekonnaliikmete või toidukulleri abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles