Eile võetud koroonaviiruse proovid osutusid negatiivseks (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Koroonaviiruse testi saab Eestis teha vaid sümptomite ilmnemisel.
Koroonaviiruse testi saab Eestis teha vaid sümptomite ilmnemisel. Foto: Shutterstock

Kokku analüüsis terviseameti labor eile 11 inimeselt võetud koroonaviiruse analüüsi, kõik võetud proovid osutusid negatiivseks ehk inimestelt Hiinast levima hakanud koroonaviirust ei leitud.

Üks neist, kelle proov negatiivseks osutus, oli viidud kontrolli Tallinnas asuvast PPA Tammsaare teeninduskontorist.

Koroonaviiruse proov võetakse tervishoiutöötaja otsuse alusel, tervishoiutöötaja lähtub analüüsivajaduse määramisel juhudefinitsioonist ehk ilmnenud sümptomitest ja sellest, kas inimene on hiljuti viibinud haiguse leviku riskipiirkonnas või võib olla kokku puutunud koroonaviiruse kandjaga.

Lähtuvalt ECDC riskihinnangust on praegu koroonaviiruse riskipiirkondadeks Hiina Rahvavabariik, Iraan, Jaapan, Singapur, Lõuna-Korea ja Põhja-Itaalia Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piedmonte regioonid.

Koroonaviiruse analüüsi saab edukalt teha inimesele, kel on haigussümptomid juba ilmnenud – enne haigusnähtude nagu köha, palavik ja hingamisraskused tekkimist annab analüüs suure tõenäosusega valenegatiivse tulemuse.

Kui inimene kahtlustab haigestumist koroonaviirusesse, tuleks nõu pidada kas oma perearsti, perearsti nõuandeliiniga 1220 või helistada hädaabinumbril 112. Kindlasti ei tohiks minna abi otsima mõne haigla erakorralise meditsiini osakonda, sest sellisel juhul võib inimene võimalikku viirust edasi levitada teistele ruumis viibijatele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles