Merivälja jahisadama vaidluses kukub tähtaeg

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tormine ilm Merivälja muuli juures.
Tormine ilm Merivälja muuli juures. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Merivälja muuli juurde kavandatava jahisadama planeeringumenetlus kulgeb üle kivide ja kändude: kohalikud seltsid nõuavad üldse planeeringu lõpetamist – seda toetab ka linnaosavalitsus – ning linnaplaneerimise amet soovib planeeringusse muudatusi.

2015. aastal algatatud Ranna tee 1 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu eesmärk on määrata ehitusõigus jahisadama rajamiseks ja kuni 11 meetri kõrguse sadamahoone ehitamiseks otse mere äärde, Merivälja muuli kõrvale. Sellele plaanile on resoluutselt vastu Merivälja Aedlinna Selts ja Mähe Selts. Samuti ei toeta planeeringut selle esialgsel kujul Pirita linnaosa valitsus. Planeeringut menetlev linnaplaneerimise amet arvestab mõlema arvamusega.

Täna saab täis aeg, mille Tallinna linnaplaneerimise amet andis Fausto Capitalile Merivälja muuli juurde kavandatava jahisadama planeeringulahenduse muutmiseks. Amet nõudis muuhulgas, et arvestataks Pirita linnaosa valitsuse sooviga vähendada rajatava sadamaala suurust ja sadamat teenindava hoone kõrgust, korruste arvu, mahtu ning ehitusalust pinda vähemalt 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles