Kaitsevägi ootab reedel naisi ajateenistuse teabepäevale

BNS
Copy
Pilt on illustreeriv. Kuperjanovi pataljoni naisajateenija.
Pilt on illustreeriv. Kuperjanovi pataljoni naisajateenija. Foto: Kaitseväe peastaap / www.mil.ee

Kaitsevägi tutvustab reedel Tallinnas Kultuurikatlas naistele ajateenistust ja karjäärivõimalusi kaitseväes, teabepäevale on oodatud 15–27-aastased naised, kes tunnevad huvi riigikaitse ning ajateenistuse vastu.

Neljatunnisel teabepäeval kohtutakse ajateenistuse kogemuse võrra rikkamate reservväelaste ning kaitseväes töötavate naistega, kes annavad ülevaate ajateenistuseks valmistumisest, väljaõppest, elamistingimustest väeosades ning enda kogemusest kaitseväes. Lisaks kummutatakse nii füüsilise koormusega seotud kui ka muid müüte ning tutvutakse kaitseväelase varustusega.

Kaitseminister Jüri Luige sõnul on noorte naiste huvi riigikaitse vastu kasvutrendis. «Naiste aktiivne roll riigikaitses muutub järjest tavapärasemaks,» märkis Luik. Ta lisas, et kaitsetahe, mis on üks meie iseseisva riigikaitse alustala, ei sõltu soost ning igaühel meist on õigus ja võimalus panustada julgeoleku tagamisse.

Luige sõnul on tänapäeval arusaam ajateenistusest ja kaitseväelisest karjäärist muutunud. «Tänapäeva kiirelt arenevas maailmas on väljakutsed ja ohud järjest mitmekesisemad, mis loob relvajõududele täitmiseks järjest laiapõhjalisemaid funktsioone,» lausus Luik. Ta sõnas, et üha enam on kaitseväe ametikohad  eelkõige seotud  loogilise mõtlemise, analüüsi- ning juhtimisoskusega.

Teabepäevad toimuvad Tallinnas Kultuurikatlas kell 10-15.30, Tartus Kaitseväe Akadeemias 5. märtsil kell 10-15.30, Pärnus Kaitseliidu Majas 12. märtsil kell 10-15.30, Võrus Võro Instituudis 19. märtsil kell 10-15.30 ja Narvas TÜ Narva Kolledži peahoones 26. märtsil kell 10-15.30.

Eelmisel aastal toimunud teabepäevadest võttis osa 390 noort naist, kellest 90 protsenti avaldas infopäeva järel arvamust, et kaalub ajateenistusse astumist või karjääri kaitseväes. 2019. aastal jätkas tegevteenistuses ligi 60 protsenti ajateenistuse lõpetanud naistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles