Allikad ei usu Kaljulaidi minekut 9. mail Moskvasse (18)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Möödunud sügisel võttis Europarlament vastu resolutsiooni, milles pani vastutuse II maailmasõja puhkemise eest Hitleri juhitud Saksamaa kõrval ka Stalini valitsetud Nõukogude Liidule. Vladimir Putini on võtnud seda isikliku rünnakuna.
Möödunud sügisel võttis Europarlament vastu resolutsiooni, milles pani vastutuse II maailmasõja puhkemise eest Hitleri juhitud Saksamaa kõrval ka Stalini valitsetud Nõukogude Liidule. Vladimir Putini on võtnud seda isikliku rünnakuna. Foto: Alexei Druzhinin/Alexei Druzhinin/TASS

Postimehe allikad ei pea tõenäoliseks, et president Kersti Kaljulaid osaleb 9. mail Moskvas Venemaa pidustustel II maailmasõja lõpu 75. aastapäeva puhul.

Venemaa pole seni saatnud Eesti presidendile kutset osalemaks 9. mai pidustustel, ütles eile Kadrioru kõneisik Taavi Linnamäe. Pole kutset, ei saa ka millelgi «ei» ega «jah» öelda.

Venemaa välispoliitika meeleoludega kursis olevad Postimehe allikad Moskvas ennustavad, et Kreml ei saadagi Kersti Kaljulaidile nagu ka enamusele Euroopa riikide juhtidele kutset. Ka Eesti diplomaatilised allikad peavad väga väikeseks võimaluseks, et Kaljulaid sõidab Moskvasse.

Postimehe allikate hinnangul pole seejuures üldse Eesti sisepoliitilise üksmeele puudumine peamiseks takistuseks presidendi Moskva-sõidu ärajäämise suhtes, vaid peamine põhjus peitub «mälusõjas», mis puhkes Venemaa ja Euroopa Liidu riikide vahel selle üle, kes olid süüdi II maailmasõja puhkemises 1939. aastal.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles