Eesti turism saab uuelt viiruselt valusa löögi (10)

Copy
Eile tutvustati Tallinna sadama A-terminalis uut termokaamerat, mis mõõdab saabuvate reisijate kehatemperatuuri. Samasugune kaamera pannakse üles ka Tallinna lennujaama.
Eile tutvustati Tallinna sadama A-terminalis uut termokaamerat, mis mõõdab saabuvate reisijate kehatemperatuuri. Samasugune kaamera pannakse üles ka Tallinna lennujaama. Foto: Eero Vabamägi

Eesti reisibüroode hinnangul võib koroonaviiruse puhangu tõttu rakendatud ohutus- ja karantiinimeetmete ning reisijate kasvava ohutunde tõttu Hiinast saabuva turismivoo vähenemine mõjutada ka Eesti turismindust.

Reisibüroo Reisiekspert tegevjuhi Sven Lõokese sõnul mõjutavad ettevõtet enim siia tulla plaaninud turistirühmade tühistused: ainuüksi märtsis jääb Reisieksperdil vastu võtmata 25 turismirühma Hiinast, Hongkongist, Taiwanilt, Singapurist, Jaapanist ja mujalt, kokku üle 500 turisti.

Reisibüroo Go Travel partnersuhete juht Age Põder ennustas, et suurem mõju reisikorraldusele võib Skandinaavia ja Balti turule tulla aga reisimise tipphooajal suvekuudel, kui Hiinast saabuvad grupid võivad hakata oma plaanitud reise siia tühistama. «Kuigi Eestis ööbivaid Hiina turiste ei ole veel väga palju, nende osakaal jääb alla ühe protsendi kõigist Eesti külastustest, võivad nad Helsingist saabuvate päevaturistidena või ringreiside raames moodustada juba mitme turismiettevõtte tähtsa tuluallika ka Eestis,» ütles Põder. «Tänaseks oleme edasi lükanud ühe grupireisi Hiinasse, teisi reise ei ole terviseameti ja välisministeeriumi soovituste järgi seni muuta tulnud.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles