Fotod Tallinna lennujaamas võeti kasutusele termokaamerad

Copy
Tallinna lennujaama paigaldati termokaamerad.
Tallinna lennujaama paigaldati termokaamerad. Foto: Erakogu

Tallinna lennujaamas alustasid täna tööd termokaamerad, mille eesmärk on koroonaviiruse leviku tõkestamiseks saabuvate reisijate kehatemperatuuri mõõtmine. Termokaamerat kasutatakse selleks, et tuvastada võimalikke haigestunuid ja pakkuda neile tervisenõustamist.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Einari Bambus ütles, et termokaamerad on paigutatud lennujaamas lüüside ette, enne saabuva pagasi alale sisenemist, ning ekraanidelt olukorra jälgimine käib teisel pool lüüse.

Lisaks on loodud võimalus jälgida kaameratega reisijaid ööpäev läbi. «Lennujaama territooriumil on olemas ka terviseameti infolehed, saabuva pagasi alale on paigaldatud täiendav informatsioon seoses Covid-19 viirusega ja desinfitseerimisvahendid.»

Termokaamerat opereerivad terviseameti ametnikud või Eesti Punase Risti vabatahtlikud. Tervisenõustamisel järgivad vabatahtlikud terviseameti juhiseid, et selgitada välja, kas on alust kahtlustada nakatumist koroonaviirusega.

Tallinna lennujaama teave reisijatele.
Tallinna lennujaama teave reisijatele. Foto: Erakogu

«Kui termokaamera tuvastab reisijal 38 kraadi või kõrgema kehatemperatuuri, siis annab masin sellest märku ja kaamera operaator suunab inimese eraldatud alale, kus toimub tervisenõustamine,» ütles sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna nõunik Ragnar Vaiknemets. «Tervisenõustamisel hinnatakse inimese tervist, antakse talle soovitusi tervise jälgimiseks ning vajadusel tervishoiutöötajaga kontakteerumiseks. Kui inimese terviseseisund on silmnähtavalt halb, kutsutakse kohale kiirabi.»

Terviseameti hinnangul on koroonaviiruse Eestisse sissetoomise risk kõrge, selle kohapealse leviku risk keskmine. Nakatumise ennetamiseks tasub järgida tavapäraseid hügieenireegleid – pesta käsi ja vältida kontakti hingamisteede haiguste sümptomitega inimestega.

Pärast riskipiirkonnast naasmist tuleb tervist 14 päeva jooksul jälgida, palaviku, köha või hingamisraskuste esinemisel võtta kohe ühendust arstiga, küsida nõu perearsti nõuandeliinilt 1220, vajadusel kutsuda kiirabi hädaabinumbril 112. Koroonaviirust tasub kahtlustada, kui on olemas nii äsjane reisikogemus haiguse levikupiirkonnast kui ka haigusele iseloomulikud sümptomid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles