Biškeki naistemarssi ründasid maskides jõuk ja politsei

Postimees
Copy
Kõrgõzstani politseinikud vahistasid Biškekis naistepäeva meeleavaldusel mitukümmend naiste õiguste eest seisnud aktivisti. 
Kõrgõzstani politseinikud vahistasid Biškekis naistepäeva meeleavaldusel mitukümmend naiste õiguste eest seisnud aktivisti. Foto: Vladimir Voronin/AP/Scanpix

Kõrgõzstani pealinna Biškeki keskväljakul ründas eile rahvusvahelise naistepäeva puhul meelt avaldama tulnud naisi esmalt seltskond maskis mehi ning seejärel võttis politsei vahi alla umbes 60 protestijat, süüdistades neid loata kogunemises.

Meeleavaldajad olid tulnud tänavale, et juhtida tähelepanu vajadusele kaitsta naiste ja laste õigusi ning seista soost tuleneva vägivalla vastu, kui neid ründas grupp seni tuvastamata mehi, kes hakkasid lõhkuma plakateid ning loopisid naisi munadega, vahendas Deutsche Welle.

Mehed, kellest paljud kandsid traditsioonilist kirgiisi valget viltmütsi, põgenesid, kui kohale jõudsid korrakaitsjad. Kuigi Biškeki politsei väitis, et vahistati nii meeleavaldajaid kui ka nende ründajaid, siis uudistekanalite väitel olid enamik kinnipeetutest protestil osalenud naised, vahendas AP. Uudisteagentuuri Akipress andmeil vabastati suurem osa vahistatutest mõni tund hiljem ning kümmekonda neist ootab politseile vastuhakkamise eest 3000-somine (40-eurone) trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles