Jaanus Piirsalu: Putin oli, on ja jääb (8)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Üksik meeleavaldaja Vene riigiduuma ees nõuab nende parlamendiliikmete karistamist, kes ei suuda tagada oma valimisringkonnas põhiseaduse muudatuste läbiminekut 22. aprilli rahvahääletusel, mil möödub 150 aastat Lenini sünnist. 
Üksik meeleavaldaja Vene riigiduuma ees nõuab nende parlamendiliikmete karistamist, kes ei suuda tagada oma valimisringkonnas põhiseaduse muudatuste läbiminekut 22. aprilli rahvahääletusel, mil möödub 150 aastat Lenini sünnist. Foto: Jaanus Piirsalu

Vladimir Putinist saab sisuliselt eluaegne president, kellel on kõik eeldused püsida Venemaa juhina kauem kui Jossif Stalinil või Peeter Esimesel. Putin andis eile järele rahva soovile jätkata presidendiametis ka pärast 2024. aastat, kui lõppeb tema praegune, juba neljas ametiaeg.

Eilsega sai lahenduse kaks kuud püsinud mõistatus, miks oli Putinil vaja jaanuaris ootamatult algatada Venemaa põhiseaduse põhjalik ümbertegemine. Käiku läks skeem: presidendi uued volitused tähendavad ka presidendi seniste ametiaegade nullimist.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles