Pöörise elurajoon - palavalt armastatud uusarendus Mustamäel

Copy
Foto: KINNISVARABÜROO UUS MAA OÜ

Vähem kui kuue aastaga on Mustamäe ja Õismäe piirile kerkinud täiesti uus ja armastatud Pöörise elamukvartal, mis tänaseks pakub kodu juba rohkem kui 600 perele. Kadaka tee, Akadeemia tee ja Järveotsa tee vahelisele alale on kerkinud seitse 14-korruselist elamut ning ehitusjärg on jõudnud kolme väiksema korrusmaja kätte, milledest esimese ehitustööd on alanud ning korterite broneerimine võimalik.

Pöörise on elurajoon, mis kerkis täpselt Mustamäe ja Haabersti piirile. Esimene tornmaja sai katuse peale 2015. aastal. Pärast seda on piirkond jõuliselt arenenud – valminud on 7 maja, parkimismaja, mänguväljakud, kergliiklustee ning kaheksanda maja ehitus käib. Lähema paari aasta jooksul peaks kvartal tervikuna valmis saama.

Foto: Uus Maa Kinnisvarabüroo

Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Kristina Leer märgib, et Pöörise on saanud armastatud ja hinnatud elurajooniks kuna korterite hinnad on taskukohased ja elukeskkond kaasaegne ning mugav. Ka ehituskvaliteedis pole järeleandmisi tehtud. „Tallinnas on kahjuks ikka veel vähe selliseid kompaktseid ja turvalisi elupaiku, kus kodutunne ei alga mitte alles korteriuksel, vaid juba kodutänava otsas,“ tõdeb Leer lisades, et Pöörise tänaval on tekkinud kogukonnatunne, kus vastutulijat tervitatakse, naabrit tuntakse ning ühise ja toimiva elukorralduse eest seistakse. „Nädalalõppudel käib vilgas elu mänguväljakutel ning majade taga kulgev kergliiklustee on kuuldavasti nii mõnegi tugitoolisportlase regulaarse tervisespordi juurde meelitanud.“

Foto: Uus Maa Kinnisvarabüroo

Elamukvartalit arendab AS TTP, kel on kinnisvaraarendusel pikaajaline kogemus aastast 1987. Ettevõtte kinnisvaraarenduse projektijuht Martin Laasma ütleb, et kui üks elamuprojekt võetakse klientide poolt nii hästi vastu, on see tagasiside, et tehtud on õiget ja head asja. Ta lisab, et ettevõttele meeldib teistest omataolistest erineda ning seda on nad ka Pöörise elurajooni arendamisel ja ehitamisel üritanud teha. „Kõrghoonete ehitamine on huvitav ja põnev. Seega miks mitte tegeleda huvitavate asjadega.“ Pöörise elamukvartali arendus on toimunud etappidena ning Kristina Leer märgib, et AS TTP on teinud seda väga hästi, sest arendaja on suutnud maju juurde ehitada alati nii, et juba sisse kolinud elanikke ei häirita.

Foto: Uus Maa Kinnisvarabüroo

Juba praegu on piirkond haljastatud ja silmale igati nägus vaadata. Pöörise südames, keskväljakul on ka uhke arhitektoon, mille lõi Eesti Vabariigi 100. juubelist inspireerituna arhitekt Raiko Reinson ning mille ehitas AS TTP. Arhitektoon pälvis ka 2018. aastal „Aasta Betoonehitis“ konkursil eripreemia idee ja teostuse eest. Piirkonna arendus pole veel aga kaugeltki lõppenud. „Nüüd nuputame, kuidas midagi meelepärast suurematele pakkuda. Meil on vahvad tänava malelauad juba olemas, kuid välitrenažöör või sportimisnurk oleks Pöörises kindlasti oodatud,“ märgib Leer. „Püüame sellekski mõne sobiva koha leida.“

Oma kodu on Pöörise kvartalis leidnud nii noored kui vanad. „Koolide ja lasteaedade lähedus ja rohkus on meeltmööda peredele ning väiksemate korterite mugavad ja läbimõeldud planeeringud võluvad just vanemaid inimesi, kel lapsed pesast välja lennanud ja nüüd vahetatakse suureks jäänud perekorterid väiksemate ning ökonoomsemate kodude vastu,“ sõnab Leer. Ta toob välja sedagi, et võlaõiguslepingu puhul on sissemaks vaid 10% ja ka KredExi käendus teeb uue kodu soetamise kättesaadavaks noortele, kes pole jõudnud suuremaid sääste omafinantseeringuks koguda.

Pöörise elurajoonis on praegu valmis ja läbimüüdud seitse 14-korruselist maja. Kerkimas on veel kolm ja need saavad olema kaks korrust madalamad, 12-korruselised. Praegu on saadaval veel kahe- ja kolmetoalisi kortereid. Leer märgib, et kui nüüd kohe asi käsile võtta ja Pöörisesse korter osta, saab sisse kolida juba käesoleva aasta oktoobris. Huvilised on oodatud tutvuma ka näidiskorteritega. „See on hea võimalus teada saada, milline uus võimalik kodu valmiskujul välja nägema hakkab,“ märgib Leer.

Copy
Tagasi üles