Haaberstisse kerkib turvaline ja energiasäästlik elamurajoon

Copy
Foto: Domus Kinnisvara Vahendus

Tallinnas Haabersti linnaosas, Harku järve vahetus läheduses on kerkimas uus elurajoon, mis hakkab pärast valmimist pakkuma kodu rohkem kui tuhandele inimesele. Tegemist on Natura Park arendusega, kus tänaseks on valminud neli maja ning ehitusjärge ootab veel mitu hoonet, sealhulgas lasteaed.

Esimesed elamud valmisid 2018. aasta suvel ning hoone ehitusega paralleelselt käisid korterites ka populaarse telesaate „Naabrist parem“ võtted. Kes veel mäletab, siis toona võitsid saate armsad ja lahked hipsterid Helen ja Karl. Saatesari tõi uuele arendusele populaarsust kindlasti juurde, kuid põhjuseid, miks oma tulevaseks elukohaks valida Natura Park leidub teisigi.

Foto: Domus Kinnisvara Vahendus

Natura Pargi projektijuht Raivo Erik toob välja, et erilist rõhku on pandud ehituskvaliteedile. Natura Pargi arendajad on pikaaegsed kinnisvara alal tegutsenud ettevõtjad Jaanus Otsa ning Toomas Sildmäe. „Jaanus Otsa on ehitusfirmade Skanska ja Astlanda Ehituse juhina rajanud Tallinnasse tuhandeid kortereid, teist sellist kogemuste pagasiga kinnisvaraarendajat Eestis naljalt ei leia,“ märgib Erik kinnitades, et senised majad on ehitanud Embach Ehitus ja Astlanda Ehitus, kes on mõlemad tuntud ehitajad kelle töö kvaliteedis pole põhjust kahelda. Domus Kinnisvara turundusjuht Triin Teresk märgib samuti, et inimesi tõmbab arendusse hea hinna ja kvaliteedi suhe. „Suurepärast kodu pakutakse mõistliku hinnaga usaldusväärse arendaja poolt.“ Ta lisab, et tänane klient on teadlik ostja, kes teeb eelnevalt põhjaliku kodutöö.

Foto: Domus Kinnisvara Vahendus

Siht on luua ühtehoidev kogukond

Kuna tegemist on just kui päris enda nurgakesega Tallinnas, mis on ühtpidi osa linnast, kuid siiski omamoodi mõnusalt eraldatud ja privaatne, loodab arendaja luua turvalise kodu roheluse keskel, kus on mõnus lapsi kasvatada või vanaduspõlve veeta. Rõhku on pandud ala terviklikule lahendusele. Erik märgib, et „Natura Park on terviklikult lahendatud elukeskkond, kus kõik linnaelu mugavused on kättesaadavad loodusega sümbioosis rajatud majades. Me ei ehita vaid kortermaju, vaid anname hoogu ka üldisele arengule selles Tallinna piirkonnas.“ Räämas äärelinnast on tõesti saanud roheline linnapark, kus tänaseks on loodud ühistranspordi ühendused ja ala läbivad kergliiklusteed. Triin Teresk lisab, et järjest enam hindavad kliendid keskkonda enda ümber, mida Natura Park on võimeline pakkuma – looduslähedast keskkonda linnapiiril.

Foto: Domus Kinnisvara Vahendus

Tänaseks on piirkonda omale kodu ostnud peamiselt noored inimesed, kes alustavad kooselu ja ostavad oma esimese päris oma kodu. „Meie korterid on noortele jõukohased, tänu B-energiaklassi majadele on pangalaenu taotlemisel võimalik kasutada Kredexi käendusprogramme,“ sõnab Erik lisades, et nad on oma projekti tutvustanud kõikidele suurematele pankadele ning korraldanud laenuhalduritele ekskursioone arenduses. „Pangad annavad heameelega meie arenduses korteri ostuhuvilistele laenu. Tänu mõistlikele kommunaalkuludele on Natura Pargi korterite igakuised väljaminekud suurusjärgus, mis pikemas perspektiivis on kindlasti mõistlikumad, kui elada üürikorteris.“

Ettevalmistus uute majade ehituseks juba käib

Praegu käivad ettevalmistused Kotermaa tänav 11 ja 13 majade ehitusega alustamiseks. Samale tänavale saab tulevikus rajada veel lisaks 3 sarnase kontseptsiooniga maja. Plaanis on alustada ka Tagala 9/11 korterelamute projekteerimisega. „Kortereid on plaanis rajada vastavalt nõudlusele – uute majade ehitus algab siis, kui viimastes rajatud elamutes on ca 80-90% korteritest müüdud,“ märgib Erik. Lasteaia projektiga liigutakse edasi järgmisel aastal.

Praegu on saadaval veel vaid käputäis kortereid Tagala 10A ja Tagala 10B majas – enamus neist 3-toalised. „Korterid on valmis ning sisse kolida saab koheselt kui ostu-müügileping sõlmitud. Paljudesse korteritesse oleme sisse ehitanud juba ka köögi, nii et tasub vaatama tulla,“ kutsub Erik huvilisi üles.

Klientidele tutvustame nende väljavalitud kortereid ning kõike, mis selle juurde kuulub,” sõnab Domus Kinnisvara turundusjuht Triin Teresk.

Vabade korterite kohta saab operatiivselt infot veebilehelt https://www.naturapark.ee

Copy
Tagasi üles