Haridusasutuste uksed jäävad suletuks

Postimees
Copy
Reisilaevaliiklus Mailis Repsi sõnul jätkub.
Reisilaevaliiklus Mailis Repsi sõnul jätkub. Foto: Sander Ilvest

Haridusminister Mailis Reps (Keskerakond) rääkis eile «Aktuaalses kaameras», et esmaspäevast on kõik koolid, huvikoolid, kutse- ning ülikoolid suletud. Suletud tähendab Repsi sõnul kaug- ja e-õppe rakendamist. Lasteaiad töötavad ministri sõnul edasi, aga võimalusel palutakse ka lasteaialapsed koju jätta.

Kunstiakadeemia otsustas eile uksed sulgeda. Ent õppetöö ei katke, õpitakse distantsilt «Vastutustundliku ülikoolina püüab Eesti Kunstiakadeemia pandeemia olukorras teha kõik endast oleneva, et tõkestada COVID-19 haiguse sissetoomist ja levikut Eestis. [...] Eesmärk on jätkata EKA tavapärase toimimisega võimalikult sujuvalt. Hetkeseisuga pole EKAs ühtegi teadaolevat haigusjuhtu ilmnenud,» seisab EKA kodulehel.

Tartu Ülikool uuendab pidevalt koroonaviiruse vältimise juhiseid. Ülikool soovitas õppejõududel juba eile korraldada õppetöö ümber e-õppe vormis ning vajadusel õppesessioonid edasi lükata.

Tallinna Tehnikaülikool lõi eriolukorraks enamikule õppeainetest e-toe. Lisaks korraldatakse ka muid üritusi veebipõhiselt. Näiteks toimub virtuaalselt 17. märtsi tehnikaülikooli erialasid tutvustav magistriõppe infoõhtu.

Ülikool on juba varem teavitanud oma tudengeid ning töötajaid, kuidas käituda, ning seda nii eesti kui ka inglise keeles. Samuti on tehnikaülikoolis juba pikemat aega üles pandud automaatsed kätepuhastusjaamad.

Tallinna Ülikool andis kõikidele üksustele korralduse valmistuda töö korraldamiseks kaugtööna. «Akadeemilised üksused peavad olema valmis vajadusel õppetööd ümber korraldama ja tudengitel on soovitatav suhelda õppenõustajatega võimalusel e-posti ja telefoni teel. Võimalusel tuleb instituutidel viia õpe läbi e-õppe vormis ja hoiduda kontaktõppest. Kõik ülikooli üksused peavad valmistuma töö korraldamiseks kaugtööna,» informeeris ülikool.

Tallinnas tegutsev erakõrgkool Estonian Business School andis teada oma üliõpilastele ja töötajale, et määramata ajaks on õppehoone suletud ja õppetöö kolib üle internetti.

Reisilaevaliiklus Repsi sõnul jätkub, aga Rootsi puhul on Tallink ka ise pakkunud, et kruiisilaevade liiklus hetkel peatatakse. Saaremaad esialgu isolatsiooni ei panda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles