BENU: apteegireformi jõustumine praegusel perioodil ei ole vastutustundlik

Copy
Aravete apteek
Aravete apteek Foto: Dmitri Kotjuh

Benu Apteek Eesti OÜ ei pea 1. aprillil jõustuvat apteegireformi vastutustundlikuks, mil Eestis on kehtestatud eriolukord. Seetõttu tegi ettevõte valitsusele ja ravimiametile ettepaneku, et jõustumine ajutiselt peatada. 

Ettevõte peab võimalikuks olukorda, kus proviisorühingutele üle antavad apteegid ei suuda koroonaviiruse leviku tõttu tööga 1. aprillist alustada. Nende sõnul võivad murekohaks osutuda tegevuslubade üleandmised ja ümberkorraldused igapäevases töös, vahendab ERR

«Näiteks, kui haigestuvad või pannakse karantiini olulised isikud apteegiteenuse IT-lahenduste pakkujate (kassaprogrammide pakkujad jms), ravimiameti toimingute menetlejate jt seas, ei ole praktiliselt võimalik kõigi apteegiteenuse osutamiseks vajalike süsteemide õigeaegne üleminek ja toimimine,» leidsid ettevõtte juhatuse liikmed Kaidi Kelt ja Krister Tamm.

Proviisorite koda sellist ettepanekut põhjendatuks ei pea ja usub, et olenemata eriolukorrast saaksid apteekrid hakkama. «Meile teadaolevalt on apteekide uued omanikud enamasti apteegis seni töötanud proviisorid-juhtajad ning enamasti jääb samaks nii arvutiprogramm, töötajad kui kogu ümbritsev,» ütles Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles