Interaktiivne kaart Viiruse levik Eestis (1)

Copy
Interaktiivsel kaardil kuvatud koroonaviirusega nakatunute maakondlik jaotus tuleb haigete rahvastikuregistrijägse elukoha järgi.
Interaktiivsel kaardil kuvatud koroonaviirusega nakatunute maakondlik jaotus tuleb haigete rahvastikuregistrijägse elukoha järgi. Foto: Alphagis

Eesti elanike informeerimiseks on loodud interaktiivne veebikeskkond ja kaardirakendus, mis aitab koroonaviirusest põhjustatud kriisiolukorraga paremini toime tulla. Kaardil on toodud andmed elukoharegistri järgi.

Firma AlphaGIS loodud portaal on leitav aadressilt covid-19-ag.hub.arcgis.com.

Koroonaviiruse info jälgimine on võimalik interaktiivsel kaardil bit.ly/2WnJ4Ir. Kaardil on toodud andmed elukoharegistri järgi.

Terviseameti teatel on eilse seisuga Eestis koroonaviirusesse nakatunutest üle pooled vanuses 30-49 eluaastat, vanemaealisi (65 eluaastat ja enam) oli nakatunutest ligi 11 protsenti. Terviseamet rõhutab, et praegu on oluline kaitsta just vanemaid inimesi.

20-29-aastastest on positiivse proovi andnud 8,1 protsenti. 5-14-aastaste laste osa nakatunutest on 1,1 ning alla viieaastaseid on 0,8 protsenti.

Üle 80 protsendil juhtudest põeb inimene viirust kergelt. Haiguse riskirühma moodustavad vanemaealised ja kroonilisi haigusi põdevad inimesed, kellel haigus võib kulgeda raskemalt.

Haigus levib piisknakkusena lähikontakti teel ja suudab pindadel elus püsida kuni 72 tundi. Maski kandmine on näidustatud tervishoiutöötajatel ja haigestunutel, ülejäänutel tuleb nakatumise vältimiseks pidada kinni hügieenireeglitest ja hoiduda rahvarohketest kohtadest.

Lisainfot koroonaviiruse kohta leiab aadressilt: www.terviseamet.ee/et/uuskoroonaviirus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles