Blender soovitab: Päevane vitamiinipomm vanaema aia marjadest

Blender
Copy
Foto: Blender

Väljas on varakevad. Ja kuigi tundub pisut rutakas mõelda ette maasikatest punavale peenramaale ning mahlastele murelitele, siis vahel oleme unustanud, et meie oma külmkapp võib osutuda vitamiinidest pungil salaaiaks...

Vanaema aia vitamiinid haiguste ja kevadväsimuse vastu

Alustuseks kaevu oma külmkapisügavustesse! 

Ilmselt on nii mõnelgi meist külmikus mõnel päikeselisel suvepäeval vanaema aiast korjatud maasikad ja  vaarikad, karusmarjapõõsast nopitud tikrid, tumepunased ahvatlevad kirsid ja matkaraja kõrvalt metsa alt leitud mustikad - murakad. Rääkimata naturaalsest õunamahlast, mida vanemad igal külaskäigul kaasa sokutanud ning sõstramahlast, mida purkide viisi villitud. Aitäh ema-vanaema! 

Teisisõnu on tõenäosus suur, et tegelikult on meil külmkapp ehedaid ja ausaid vitamiine juba täis. Viska ainult Blenderisse ja voilaa- siin on päevased vitamiinid eriti mõnusal kujul, positiivne meeleolu ja üks-null kevadväsimusele. Lisaks on tänulik Sinu keha ja emotsionaalne pool, mis hetkeks sumedasse maasikalõhnalisse suveõhtusse rändab ja rabarberivars näpus probleemivaba idülli naudib.  

PS: ära unusta pärast vanaemale HELISTADA, uurida, kuidas tal läheb ja teda  vitamiinide eest tänada!

Lihtne ja värske kodune smuuti

Kõige lihtsama koduse smuuti saabki oma lemmikmarjadest. Juhul, kui külmikus olev valik on lai, võid katsetada ja kombineerida erinevalt. Oluline on siinkohal, et jätad marjad naturaalsed ning ei lisa neile suhkrut. Smuuti vitamiinide võlu tuleb esile ainult siis, kui jätad puhtad maitsed ja leiad ka tervisliku magustaja, näiteks lisad banaani või lusikatäie mett.

Külmutatud marju kasutades ei ole tarvis ka jääd lisada. 

Lihtsa koduse smuuti saab valmistada näiteks nii: 

1 banaan - see annab Sinu smuutile piisava magususe ning energiat pikemaks ajaks;

1 klaas lemmikmarju (maasikad, mustikad, kirsid, vaarikad, sõstrad…) - need on Sinu päevane vitamiinisüst; 

1 klaas vett (või näiteks naturaalset/ värskelt pressitud õunamahla/apelsinimahla)- et kõik mõnusaks smuutiks seguneks.

Soovi korral võid lisada: 

Pisut mett - maitseks ja magususeks 

Peotäis spinatit, münti või roheline õun - aitab smuuti maitseid tasakaalustada.

Lisa kõik ained kiirelt blenderisse ning mõne minuti pärast on Sul lihtne ja maitsev vitamiinirikas smuuti. Päev algab positiivselt ja korraliku vitamiini hulgaga. Mõnus marjasmuuti sobib suurepäraselt ka lõunaseks või õhtuseks vahepalaks. Sinu keha, meel ja kaaskodused on tänulikud! No ja ei läinud kauem kui kiirnuudlitega!

PS: kui Sa eelneval aastal vanaema aias või metsas talveks marju ei varunud, on hea võimalus seda sel aastal teha - kodupäikese all kasvanud ja hoole-armastusega kasvatatud marjad on parim vitamiini ja positiivse meele allikas!

Eestimaiseid marju leiab tegelikult ka kõikide hästivarustatud toidukettide sügavkülmalettidest, et smuutit saab nautida igal juhul!

Copy
Tagasi üles