Reinsalu: ELi kodanikud peavad suletud piiridest sõltumata koju saama (5)

BNS
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Reinsalu algatusel tegid Balti riikide ja Saksamaa välisministrid ühispöördumise Euroopa Liidu välisministrite ning välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Josep Borrelli poole.

Kirjas rõhutavad pöördujad, et liikmesriigid peavad seisma selle eest, et suletud piiride tingimustes saaksid ELi kodanikud kindlasti liikuda kodumaale. Selleks tuleb liikmesriikidel otsida solidaarselt ühiseid lahendusi ja teha omavahel tihedat koostööd.

Välisministrid toovad välja vajaduse Euroopa Liidu liikmesriikide ühistegevuseks selleks, et luua transiidikoridorid ELi kodanike liikumiseks üle suletud riigipiiride oma koju, tagada kaupade ja teenuste vaba liikumine ELi liikmesriikide vahel, ühiselt korraldada piisav ravimite- ja meditsiinitehnika varude olemasolu pandeemiaga võitlemiseks.

Välisministrid tegid ettepaneku arutada kõiki koroonakriisi sõlmpunkte järgmisel Välisasjade Nõukogu istungil, mis toimub 23. märtsil videokonverentsi vormis. «Euroopa Liidu liikmesriigid peavad näitama üles suuremat solidaarsust seismaks vastu käesolevale kriisile. Inimestele tuleb koos tagada pääs kodumaale. Ettevõtluse toimimiseks ja varude jätkumiseks on hädavajalik kaupade ekspordi toimimine Euroopa Liidus,» kommenteeris välisminister Urmas Reinsalu ühispöördumist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles