Mängude meister soovitab: 9 sportlikku lauamängu, mida kogu perega kodus mängida

Apollo O'Learys
Copy
Foto: Apollo O'Learys

Kodune isolatsioon on peredes küsimusi tekitanud: kui argipäevadel keskendutakse peamiselt koolitöödele ja kodukontorile, siis mida perega ette võtta õhtuti ja nädalavahetusel, kui huviringid, kinod, üritused ja muu meelelahutus on ära jäänud?

Meelelahutuskeskus ja spordirestoran O’Learys oskab siinkohal soovitusi jagada: alljärgnevalt ongi välja toodud parimad lauamängud, mis on sportlikud, mõtlemist arendavad, kaasahaaravad ning pakuks huvi igas vanuses pereliikmele. Pealegi saab neid endale mugavalt koju tellida, mistõttu ei ole tarvis rahvarohketesse kohtadesse minna.

Lauamäng Superfut

Jalkatrennid jäid ära? Pole hullu, Superfut tuleb appi! Tegemist on mänguga, mis annab ainulaadse võimalus mängida päris jalgpalli dünaamilise lauamänguna ning kus hea õnne ja kavala strateegia abil võid saada tõeliseks meistriks. Superfut on hasartne, kaasahaarav ning tähelepanu ja mõtlemist arendav ajaviide nii suurtele kui väikestele. Mäng võimaldab korraldada turniire, meistrivõistlusi ja liigasid. Oskused ja õnn on Superfutis suurepäraselt tasakaalus ning hasart, emotsioonid ja õppimine ei lõpe ka aastate pärast.

Lauamäng Täringujalgpall

Täringujalgpall on lauamäng, mida saab mängida kahekesi, aga soovi korral ka hulgakesi. Mäng imiteerib peaaegu kõiki jalgpallimängu elemente: pealelööke, söötmist, nurgalööke, triblingut läbi vastase kaitseliini, suluseisu, penaltilöömist ja selle väljakavaldamist, vigastuse ravimist platsi ääres, omaväravat, tühjast väravast mööda löömist, kohtuniku andmata jäetud penaltit ning kollase ja punase kaardi saamist. Ka täring ise on ümmargune, imiteerides sellega palli. Mängu kõige atraktiivsem ja originaalsem osa on pealelöögid ja värava kaitsmine. Siin ei sõltu kõik sugugi täringu tujust, vaid ka kaitsva poole vaistust oma väravat puhtana hoida. Kiiresti vahelduvad ja ootamatud olukorrad teevad Täringujalgpallist tempoka lauamängu. Kui mõlemal poolel on reeglid selged, kestab üks mäng kümne minuti ringis.

Lauamäng TWISTER 

Oled kodus toimetades liiga pikaks ajaks istuma jäänud? Siis on õige aeg muretseda endale vana hea Twister. Kui keerdu suudad sa ennast ajada? Keeruta spinnerit ja saad teada, millisele värvile pead oma käe või jala panema. See on tõeline väljakutse! Ole viimane mängija, kes püsti jääb ja võit ongi sinu! 

Omapärane noolemäng

Enam pole põhjust muretseda, et noolemängu väli oleks liiga väikene. Ka pere pisematel on nüüd lootust suur vend, õde või miks mitte ka issi või emme osavuses üle trumbata. Suur mänguväli ning täispuhutavad nooled annavad fantastilise võimaluse ajatule mängule uus elu sisse puhuda. Noolemängu komplektis on 3 täispuhutavat noolt, 4 plastvaia ja mängumatt.

Jooga doomino

Pakis on 28 doominoklotsi, kus lapsed teevad erinevaid joogaasendeid. Lisaks tavapärasele doominomängule, tuleb selles mängus oma keha harjutusi järgi tehes proovile panna. Tegelikult pole tähtis, kui palju sa paindud, mäng pakub rohkelt rõõmu ning sobib hästi igale pereliikmele.

Urban & Gray korvpall, lauakeegel ja Ping-Pong

Kui kibeled aga kossuplatsile, kuid ilm ei luba, siis harjuta pisemates mõõtudes mänguga. Kui karantiin on läbi ja ilmad mõnusalt soojad, oled valmis kõikidele oma sõpradele näitama, kes korvpallis boss on. Heli ja valgusega laua korvpalli mõõdud: 12 x 11,5 x 12 cm.

Kui aga korvpall ei ole päris sinu teema, siis proovi Urban & Gray lauakeegelit või Ping-Pongi. Need ei vaja eraldi spetsiaalset alust: muuda oma kodu- või kontorilaud sobivaks areeniks ning asu mängima.

Taskutark Virgutavad küsimused ja faktid. Sport.

Kui eelistad aktiivsema tegevuse asemel hoopis ajusid ragistada ning näidata perele oma sporditeadmisi, siis see mäng on just sulle. Kaardipakist leiad asjatundlikud küsimused spordilegendidest, erilistest spordialadest, võimsatest rekorditest ning seostest spordiga filmis ja kirjanduses. Kaardi ühel küljel on küsimus, pöördel vastus ning huvitav teave.

Põnevat mängulusti!

Copy
Tagasi üles