28-aastane joobes juht võeti vahi alla

Copy
Politseireid
Politseireid Foto: Jürgen Puistaja

17. märtsi õhtul pidasid patrullpolitseinikud Narvas Kreenholmi tänaval kinni 28-aastase mehe, kes juhtis sõiduautot alkoholijoobes. Lisaks joobes juhtimisele kahtlustatakse meest ka võõra sõiduki omavolilises kasutamises.

Kahtlustatav on varasemalt samuti kriminaalkorras karistatud mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis.

Viru Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Priit Tõnissoni sõnul taotles ta mehe vahistamist, kuna eelmine karistus ei avaldanud talle vajalikku mõju ning pärast vanglast vabanemist jätkas ta nii alkoholi tarvitamist kui ka joobeseisundis mootorsõiduki juhtimist.

 «Prokuratuuri hinnangul kujutab joobeseisundis mootorsõiduki juhtimine endast liikluses suurt ohtu ja on seega objektiivselt ühiskonnas lubamatu. Joobes sõidukijuhtimine on kuritegudest üks levinumaid ja samas ohtlikumaid, mis võib puudutada meist igaühte, seega on kahtlustatava vahistamine vältimatult vajalik. Seejuures on käesoleva vahistamisega antud selge signaal, et valitsevast eriolukorrast hoolimata toimib õigussüsteem jätkuvalt efektiivselt,» lisas abiprokurör Tõnisson.

Narva politseijaoskonna patrullitalituse juht Aleksandr Urb tänab kodanikku, kes andis politseile teada võimalikust alkoholi tarvitanud juhist. «Äärmiselt vastutustundetu on rooli istuda alkoholi tarvitanuna. Oluline on märkida, et kõik sõidukijuhid vastutavad roolis olles nii iseenda kui ka teiste kaasliiklejate elu ja tervise eest,» lisas Urb.

Viru Ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja Viru Maakohtu loal võeti mees kuni kaheks kuuks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles