Brigaadikindral Riho Terras külastas esimesena Läti ametivenda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigaadikindral Riho Terras
Brigaadikindral Riho Terras Foto: Kaitseväe peastaap

Eesti kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras tegi oma esimese ametliku kahepoolse välisvisiidi Läti Vabariiki.


«Oleme eluliselt huvitatud meie lõunanaabri Läti sõjalise riigikaitse olukorrast, sest Eesti ja Läti on olnud sajandeid saatusekaaslased. Seepärast külastasingi esimesena oma Läti relvavenda kindralmajor Raimonds Graubet,» ütles Terras.

Terras kohtus lisaks Graubele ka Läti kaitseministri Artis Pabriksiga. Terrase sõnul väljendasid nii Pabriks kui ka Graube Läti sõjalise kaitse 12 aasta arengukavast rääkides kindlat tahet suurendada järjekindlalt ja süsteemselt Läti kaitsekulutusi. Läti riigikaitse juhid tõdesid, et senisest enam tähelepanu tuleb pöörata esmase iseseisva kaitsevõime arendamisele ning tunnustasid Eesti sõjalise riigikaitse ülesehituse põhimõtteid.

Eesti kaitsevägi on segakomplekteeritud ehk koosneb elukutselistest üksustest, suurest üksusepõhisest reservkomponendist ja vabatahtlikust Kaitseliidust. Kaitseväe ja Kaitseliidu põhiülesanne on koos NATO liitlastega kaitsta Eestit.

Kaitseväe juhataja asetas pärja Oskar Kalpaki monumendile ja külastas Ādaži sõjaväebaasi. Ādaži polügoon on oluline harjutusala ka Eesti kaitseväe üksustele. Kaitseväe juhataja visiit kestis ühe päeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles