VIDEO JA BLOGI Eestis on intensiivravi voodikohti enam kui 500 inimesele

Copy

Terviseamet andis 25. märtsil ülevaate koroonahaiguse hetkeolukorrast Eestis.

Pressikonverentsil olid esindatud Terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht ja PERHi erakorralise meditsiini ülemarst-keskuse juhataja Arkadi Popov, sotsiaalminister Tanel Kiik ning Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Teemadeks olid ülevaade hetkeolukorrast ja testimisest, valitsuses eile otsustatud meetmed, samuti teadusnõukoja raport ja viiruse edasise leviku prognoosid ning tervishoiu lisarahastus eriolukorras.

Sotsiaalminister Tanel Kiik selgitas, et valitsus eraldas tervishoiusüsteemile 200 miljonit eurot lisavahendeid. Seda selleks, et tagada raviasutustele kindlustus järgnevaks kolmeks kuuks. 

Kiik lisas, et hetkel on tervishoiutöötajatel isikukaitsevahendite varud umbes kaheks nädalaks. Nende tarnimisega tegeletakse.

PPA peadirektor Elmar Vaher kinnitas, et tänasest hakkas kehtima 2+2 reegel ehk inimesed võivad väljas liikuda, kas üksi või kahekesi ja jälgida tuleks ka kahe meetri reeglit teiste inimestega. Erandeid tehakse ainult peredega koos viibivatele isikutele. Seda hakatakse kontrollima andmebaasidest ja selleks on suurendatud ka võimekust lisabrigaadide näol.

PERHi erakorralise meditsiini ülemarst-keskuse juhataja Arkadi Popov kirjeldas seisukorda Eesti haiglates. Tema sõnul on võimekus hetkel piisav. Kõrgeima kategooria intensiivravi vabu voodikohti on 191 ja hingamisaparaate üle 300. Sotsiaalminister kinnitas, et tavalisi intensiivraviks vajalikke voodikohti on enam kui 500 ja vajadusel saab neid juurde tekitada.

Tagasi üles