VIDEO ja BLOGI Statistikaameti direktor: liikumisanalüüs ei ole jälitustegevus (4)

Copy
Terviseamet
Terviseamet Foto: Sander Ilvest

27. märtsil kell 12 toimus ministeeriumide ühishoone pressikonverentsi ruumis igapäevane asutusteülene pressikonverents.

Pressikonverentsil oli kohal terviseameti staabis esmatasandi abi korralduse eest vastutav sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste, riigihalduse minister Jaak Aab ning statistikaameti direktor Mart Mägi. Teemadeks olid: ülevaade hetkeolukorrast, valveperearstikeskuste käivitamine ning plaanilise ravi peatamine väljaspool riikliku haiglavõrku (hambaravi, erameditsiin). Samuti isikukaitsevahendite tellimuste hetkeseis ning anonümiseeritud liikuvusanalüüs.

Statistikaameti direktor Mart Mägi kinnitas, et liikumisanalüüsi ei tehta jälitustegevuseks. Tegemist on täiesti anonüümsete andmetega. Tulemused saabuvad nädala aja jooksul.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste sõnul peatatakse plaaniline ravi nii hambaravis kui ka erakliinikutes. Üksikjuhtumeid võetakse eraldi ning pärast arsti hinnangut võib ravi jätkuda neil, kelle tervis peatamisel halveneda võiks.

Minister Jaak Aab kinnitas, et nii isikukaitsevahendite kui ka desinfitseerimisvahendite osas on tekkinud puudus ja selle likvideerimisega tegeletakse kogu aeg. Suures koguses desovahendit on saabunud juba Eestisse ja see jagatakse erinevate asutuste vahel laiali. 

Isikukaitsevahenditega on keerulisem, sest selgus, et praegu kehtivad lepingud enam ei toimi. Tehti suur hange koostöös Eesti saatkonnaga Hiinas. 

Tagasi üles