KOHALIK VAADE. Ekskuninga uus skandaal võib anda surmahoobi Hispaania monarhiale

Gregorio García Maestro
Copy
Kuningapere 2019. aasta jaanuaris Madridis spordiauhindade üleandmisel: vasakult kuninganna Letizia, kuningas Felipe VI, eninde kuningas Juan Carlos ja endine kuninganna Sofia.
Kuningapere 2019. aasta jaanuaris Madridis spordiauhindade üleandmisel: vasakult kuninganna Letizia, kuningas Felipe VI, eninde kuningas Juan Carlos ja endine kuninganna Sofia. Foto: Jimmy Olsen/MPI/Capital Pictures/RJO/Scanpix

Hispaania monarhial on parasjagu käes viimase 40 aasta ehk raskeimad ajad: just siis, kui riiki on haaranud koroonaviiruse puhang ning kõik elanikud on kodus, rullub suure hooga lahti järjekordne skandaal, mille keskmes on kuus aastat tagasi troonist loobunud kuningas Juan Carlos I, kes oli võimul 39 aastat.

Nimelt on Šveitsi finantsjärelevalve alustanud tema suhtes uurimist seoses kahtlaste laekumistega kahelt fondilt. Ajalehtede Tribune de Geneve ja The Telegraph andmeil liikus Juan Carlose Šveitsi pangakontodele neist ühe, Panamal registreeritud fondi Lucum kaudu kokku 88 miljonit eurot, mis pärinesid Saudi Araabia valitsuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles