Postimehe analüüs: kriisi juhtimise esimesed kaks nädalat (32)

Copy
Minister Jaak Aabi eilne sõnum pressikonverentsil, et tema allkirjastatud isikukaitse vahendite leping ei tähenda üksinda veel midagi ja uskuda saab asja siis, kui kaup on Eestis maandunud ja laiali jagatud, on kindlasti väga palju asjakohasem «rahustamistest» ühishangete ja muude taoliste juttudega.
Minister Jaak Aabi eilne sõnum pressikonverentsil, et tema allkirjastatud isikukaitse vahendite leping ei tähenda üksinda veel midagi ja uskuda saab asja siis, kui kaup on Eestis maandunud ja laiali jagatud, on kindlasti väga palju asjakohasem «rahustamistest» ühishangete ja muude taoliste juttudega. Foto: Tairo Lutter

Kriis ei ole aeg süüdlaste otsimiseks – see soovitus on ühtaegu õige ja vale. Oleme kõik koos väga halvas olukorras. Üldrahvalikku nõiajahti ei ole tõepoolest tarvis. Küsimus on selles, mida käigupealt õppida – teisiti tegemiseks kohe ja pikemas plaanis.

Eesti kriisijuhtide tegevust viimasel paaril nädalal saab kindlasti ka kiita. Peaministri sõnumite selgus on paranenud. Hankeid pandi eest vedama minister Jaak Aab ning ametisse seati hädaolukorra meditsiinijuht dr Arkadi Popov. Ilmselt ongi nemad mõnda aega ka avalikkusele koroonakriisi esindusnäod. Samuti on kiiduväärne, ent tegevustes siiski veel poolik see, et laialdasemalt on kaasatud omamaised teadlased ja seejuures mitte ainult viiruste uurijad.

Väga palju rohkem on vaja strateegilist eestvedamist, ütlesid paljud poliitikud ja teisedki kogenud inimesed, kellega Postimees vestles. Vaja on vastutuse jagamist ja delegeerimist. Ministrid ei peaks olema üldjuhul üksikute pakkumiste vahendajad, vaid ikkagi strateegilised juhid. Nii nagu ütleme tänases juhtkirjas, tuleb ka ministritel korras hoida oma peamist töövahendit ehk aju.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles