Haiglad otsivad töö kaotanuile uut rakendust

Priit Pullerits
Copy
Põlva haigla on oma füsioterapeutidele, kes koroonaviiruse kriisi ajal ei saa teha tavapärast palgatööd, leidnud uue, ajutise rakenduse: nad aitavad hoida teiste haiglatöötajate lapsi, et nonde vanemad saaksid eesliinil oma igapäevast tööd teha.
Põlva haigla on oma füsioterapeutidele, kes koroonaviiruse kriisi ajal ei saa teha tavapärast palgatööd, leidnud uue, ajutise rakenduse: nad aitavad hoida teiste haiglatöötajate lapsi, et nonde vanemad saaksid eesliinil oma igapäevast tööd teha. Foto: Madli Järvela

Pärast seda, kui Põlva haigla peatas eelmisel nädalal kõik plaanilised tegevused, tulid nii mitmedki töötajad, kel polnud koroonaviirusest tingitud kriisiolukorras võimalik senisel ametikohal jätkata, asutuse juhataja Margot Bergmanni juurde küsimusega, kas nad saaksid teha midagi muud, millega oma palka välja teenida.

Näiteks kaks füsioterapeuti, kellest üks on töötanud Põlva haiglas kolm ja teine 30 aastat, tunnistasid Postimehele, et tundsid mõlemad lähituleviku pärast muret, sest viiruse levides kadus igasugune ettekujutus, kas ja kuidas nad erialast tööd üldse jätkata saaks. Nende kõrvu olid juba jõudnud kuuldused teistes haiglates töötavatest kolleegidest, kes olid sunnitud ambulatoorse töö katkemise järel koju jääma.

«Teadsin, et kui haigla teistes osakondades abi vaja läheb, oleksin kindlasti valmis oskuste piires võtma vastu uusi töid ja ülesandeid,» lausus füsioterapeut Kristiina, kes, nagu teisedki Postimehele oma käekäigust rääkinud haiglatöötajad, palus perekonnanime mitte avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles