Aknapesurobot — sinu uus abimees kevadiseks suurpuhastuseks

Copy
Foto: Goldstar Eesti OÜ

Esimese kevadpäikesega annavad mustad aknad endast lihtsalt märku. Kui kodus on aga palju aknaid, võib nende pesemine olla vägagi aeganõudev ja tüütu ning kõrgemate klaaside puhastamisel võib nendele ligi pääsemine olla isegi ohtlik.

Pesumasinad ja nõudepesumasinad on meil kasutusel juba igapäevaselt, samuti on oma koha mitmes majapidamises leidnud ka robottolmuimejad ning robotmuruniidukid, kuid nii korteri- kui majaomanike jaoks on juba mõnda aega olemas ka aknapesurobotid.

Uue aja moodne aknapuhastaja

Kui algul kasutasid inimesed akende pesemiseks lihtsalt ajalehepaberit, siis kaabitsaid ja seejärel menukaks saanud elektrilisi käsi aknapesureid, siis kõige uuemaks lähenemiseks on vaakumiga töötavad robotid. Eelkõige on need mõeldud inimestele, kelle kodus on väga palju aknaid, mille puhastamine võtab meeletult aega. Samuti on need suureks abiks kodudes, kus on kõrged aknad. Neid pesta on ääretult ebamugav ja keeruline ning et ka ülemisele pinnale ligi pääseda saaks, tuleks kasutada redelit, mis võib isegi ohtlik olla. Aknapesurobot saab selle töö aga edaspidi sinu eest ära teha.

Foto: Goldstar Eesti OÜ

Multifuntsionaalne

Masinale sobivad nii raamidega kui ka raamideta klaaspinnad, samuti ei pea klaasi paksust arvestama, mistõttu sobivad robotid ka mitmekordsete klaasidega akende jaoks. Aknapesurobotite kasuks räägib ka see, et nad ei pea puhastama ainult aknaid — need sobivad ka puidust või plaaditud seina- ja põrandapindadele. Oma ehituselt on nad madalad, mistõttu mahuvad hästi ka raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse nagu näiteks diivani ja tugitooli alla.

Kuidas aknapesurobotid töötavad?

Täna on turul juba suur valik erinevate võimalustega aknapesuroboteid. Osa neist saab juhtida nupu, osa rakenduse, aga mõnda hoopis kaugjuhtimispuldi abil. Tavaliselt peab robotil olema elektrijuhe küljes, kuigi talle on sisse ehitatud ka aku. Aku on just selleks, et kui tekib elektrikatkestus, ei kuku robot akna pealt alla. Siis püsib robot aknal 20 minutit.

Uuemad masinad oskavad koguni ise puhastamisviisi valida. Masina andurid mõõdistavad akna suuruse ning kui kõik see on paigas, alustab robot tööd. Sinul tuleb ainult pesuvahendit mikrofiiberlapile pihustada.

Foto: Goldstar Eesti OÜ

Kui aken on väga must, tuleks teha eelnevalt puhastus kuiva mikrofiiberlapiga ja seejärel alles niiskega. Liiga märjaks ei tohi lappi teha, vastasel juhul hakkab pesuvedelik mööda klaasi alla nirisema. Samuti võib liiga märja lapi puhul robot hakata aknal kohapeal sõitma ja tulemust ei saavutata enne, kui see on kuivemaks läinud.

Aknapesurobotite suurimad plussid:

— Pikk juhe, mis võimaldab liikuda kuni seitsme meetri kõrgusele/kaugusele

— Inimene ei pea ise eraldi kuhugi ronima

— Säästab aega: samal ajal kui robot töötab, saad muule keskenduda

— Ühtlane tulemus

— Aitab raha kokku hoida neil, kes varem kasutasid näiteks aknapesuteenust

— Võimaldab puhastada kohti, kuhu muidu ei pääse

— Ei jäta triipe

Täpsem info www.mamibot.ee

Copy
Tagasi üles