Aasia kiiret kriisist toibumist ei ennusta

Erik Aru
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Elektroonikaettevõtte töötajad Hiinas Rongjiangi maakonnas, mis on keerukast olukorrast väljatulemiseks toonud olemasolevale 190 000 töötajale lisaks mujalt sisse 140 000 töölist.
Elektroonikaettevõtte töötajad Hiinas Rongjiangi maakonnas, mis on keerukast olukorrast väljatulemiseks toonud olemasolevale 190 000 töötajale lisaks mujalt sisse 140 000 töölist. Foto: Yang Ying/zumapress.com/Scanpix

Muutused Aasia majanduses annavad eelaimduse, milline võiks olla meiegi tulevik, kui koroonaviiruse puhang leeveneb. Algas ju koroonaviiruse levimine detsembris Hiina Hubei provintsi pealinnas Wuhanis. Praegu, pärast 3300 inimese surma on riigis viiruse levik saadud kontrolli alla ja ühiskond on hakanud järk-järgult taas avanema.

Esimese lootuskiire andis Hiina tööstuse ostujuhtide indeks, mille järgi veebruaris rekordilise kukkumise läbi teinud sektor märtsis juba veidi kasvama hakkas. Kuigi ka Taiwanis viitas indeks möödunud kuus kergele paranemisele, siis ülejäänud Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna riikides langes näitaja pigem veelgi. Hiina ja Taiwanigi puhul osutab see pigem olukorra stabiliseerumisele, mitte järsule V-kujulisele toibumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles