Rahandusministeerium korraldab töötajatele Haanjas talvepäevad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad Haanja suusarajal.
Suusatajad Haanja suusarajal. Foto: Lauri Kulpsoo

Rahandusministeerium korraldab kõigile oma töötajatele veebruari esimesel nädalavahetusel talvepäevad Võrumaal Haanjas.

Ürituse eelarve on ministeeriumi pressiesindaja Katrin Reimanni sõnul sõltuvalt osalejate arvust maksimaalselt 0,13 protsenti personalikuludest ehk maksimaalseks kulutuseks on arvestatud 11 600 eurot.

«Programm koosneb põhiliselt meeskonnatreeningust ja meeskondadevahelisest võistlusest. Heade lumeolude korral on osalejatel võimalik peale meeskonnatreeningut ka lihtsalt suusatama minna või proovida omal kulul mäesuusatamist, kelgutamist või uisutamist,» tutvustas Reimann.

Talvepäevadel osalejad peavad ise maksma 10-13 eurot. Osalejate registreerimine alles käib, seetõttu ei osanud ta nende hulka öelda.

Postimees palus ka minister Jürgen Ligi kommentaari, miks sellist üritust korraldatakse, kas tema hinnangul on nüüd riigil raskemad ajad ja kas sarnaseid üritusi võiksid nüüd korraldada ka teised riigiasutused. Varem on Ligi korduvalt kutsunud riigiasutusi üles kokkuhoiule.

Ministri kommentaari pressiesindaja ei vahendanud, märkides hoopis: «Rahandusminister pole sekkunud rahandusministeeriumi talvepäevade korraldamisse ning ammugi ei sekku ta teiste ministeeriumide puhul.»

Reimann selgitas, et kõigil ministeeriumidel on personali- ja majandamiskulud, mille piires nad oma otsuseid teevad.

«Pärast seda, kui me rahandusministeeriumi kõigi töötajate palku 2008. aastal vähendasime sõltuvalt ametikohtadest 3-20 protsenti, ei ole neid tagasi tõstetud ega maksta ka preemiaid. Samas on töötajaid jätkuvalt koondatud, ka eelmisel aastal 11 inimest,» märkis Reimann.

«Meie personalipoliitiline valik on kaks ühisüritust aastas, kus töötajad saavad osaleda. Mullu taastasime kokkuhoiu arvel traditsiooniks olnud suvepäevad, tänavu ka talvepäevad.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles