VIDEO JA BLOGI ⟩ Terviseamet: koroonaviiruse kulminatsioon võib Eestis saabuda järgmise nädala lõpus (12)

Copy

Reedel toimus ministeeriumide ühishoone pressikonverentside ruumis keskpäevane asutusteülene briifing.

Kohal olid Terviseameti peadirektor Merike Jürilo, Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ning Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja Priit Pärkna. Teemadena arutati hetkeolukorda ja testimisi, anti ülevaade politsei ning Päästeameti tegevusest ja jagati soovitusi eelseisvat nädalavahetust silmas pidades.

Jürilo selgitas, et selgelt liigub Eesti nakatunute arvu osas kasvutrendis ja see kestab ka järgmisel nädalal. Kulminatsioon saabub ilmselt järgmise nädala lõpus või sealt natuke edasi. Pärast tekib küsimus, kas piiravad meetmed ja igapäevane käitumine on olnud piisavad, et viiruse levikut takistada.

Viimased andmed näitavad, et väga paljud Kuressaare haigla töötajad on haigestunud koroonaviirusesse ja seetõttu tuleb veelkord üle vaadata plaan, et see nakkus ei leviks töötajate hulgas edasi. Tervishoiutöötajad on kõrgendatud tähelepanu all. Nemad on eesliinil, riskides oma tervisega, nad väärivad meie kõigi toetust.

Pärkna kinnitas, et PPA tööülesanded on jätkuvalt samad. Neil tuleb tagada avalik kord ja piirikontroll. Politseile teeb jätkuvalt muret liiklus toimuv. Olgugi, et liiklust on vähem, siis kiirused on seetõttu kasvanud. Lisaks on suurenev probleem lähisuhtevägivallaga.

Tagasi üles