Millist kohvimasinat valida kodukontorisse?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Kohviga alustab enamus inimesi oma päeva. See aitab inimestel paremini hommikul ärgata ja hoiab neid terve päeva jooksul produktiivsena. Tänapäeval on kohv tavaline osa elust, mida eeldatavasti pakutakse kohtumistel, kontoriruumides, kohvikutes ja ka pidustustel. Sellepärast on ka kohvimasin tänapäeval kodudes üks levinumaid seadmeid.

Millist masinat eelistada?

Õige kohvimasin võib muuta teie hommikuse joogi valmistamise mugavaks ja kiireks. Imeline kohviaroom, mis teile tohutult meeldib, täidab teie köögi igal hommikul. Kvaliteetse kohvimasina omamine on soodne perele, kus on kaks või enam kohvi armastajat. Raha kokkuhoid sõltub sellest, kuidas teile kohv meeldib ning mitu tassi te päevas ära joote. Aasta jooksul võib see teha isegi kuni 1000 eurot kokkuhoidu. Lisaks hoiab see kokku teie aega, mis läheks kahe eurose kohvitopsi ostmisele.

Enne veebipoodidesse suundumist mõelge, millist kohvi eelistate? Kas teile maitseb latte, cappuccino või hoopis espresso? Kas hindate mugavust, maitset või hinda? - Igaühele leiab valikust midagi. Soovitatav on uurida ka, millist kohvimasinat kasutate te kontoris, ning milline on kohvi bränd, mis teile enim meeldib.

Mõned masinad valmistavad mitut tüüpi kohvi, mis on ideaalne kui teie leibkonnas on palju kohvisõpru. Suure valiku soodsaid kohvimasinad võite leida Kaup24 veebilehelt. Mõelge ka sellele, kui palju kohvi plaanite teha ja kuhu kavatsete oma masina panna. Kui kavatsete seda igapäevaselt kasutada, peate tööpinnale ruumi jätma, kui aga nädalas paar korda siis võite masinat hoiustada kapis või mõnes kitsamas paigas teie köögis.

Erinevad kohvimasinate tüübid

Enne kui saate hakata ostma enda kodukontori jaoks parimat kohvimasinat, peate välja mõtlema, milline masin teie soovidega enim kokku sobib. Kohvimasina valimine võib võtta väga kaua aega kuna turul on väga mitmeid erinevat tüüpi seadmeid ja nende hind varieerub suuresti. Suure valiku tõttu on üsna keeruline otsustada, millist masinat osta, kuid teades masinate tüüpe ja eeliseid tuleb otsuse tegemine palju kergemini. Jagame teiega kohvimasinate tüüpe, mille järgi saate oma otsuse juba artikli lõpus teha.

Filterkohvimasin

See on kõige populaarsem kohvimasin, mida leiate kodudest üle kogu maailma. Masinat on väga mugav kasutada, kuna sellest saab korraga terve kannu kohvi. Seda tüüpi kohvimasinad võivad olla erineva kuju ja suurusega. Masinaid on üle-üldse kerge kasutada - lisate kohvifiltrisse oma valitud kohvi, lisate vett ja käivitate kohvimasina.

Filterkohvimasinad pole ainult kodudes populaarsed, vaid on ka kõige sagedamini kasutatud kontoriruumides ja paljudes restoranides. Seda tüüpi kohvimasinaid pole mitte ainult taskukohane osta, vaid ka taskukohane kasutada. Filtrid on odavad ja kestavad pikka aega, samuti on jahvatatud kohv odav.

Espressomasin

Kui olete tõsine kvaliteetse kohvi austaja, on espressomasin tõenäoliselt teie eelistatud tüüp. Tihti on just espressomasinad hinnaskaala kõrgemas osas, kuid neile, kes oma igapäevast kohvitassi väga hindavad on masina ost kindlasti seda väärt.

Espressomasinad toodavad tavaliselt väiksemaid koguseid kohvi, mis on palju tugevama maitsega, kui tavaline kohv. Iga korralik espressomasin võimaldab teil aga teha veel mitmesuguseid jooke, näiteks cappuccinot, macchiatot ja lattet.

Kapselkohvimasin

Kapselkohvimasinad on investeeringu väärt, kui teil on väga kiired hommikud. Masinat on väga kerge kasutada - lisate kanistrisse vett, paigaldate kapsli ja vajutate nuppu. Kapselmasin soojeneb kiiresti ja valmistavad peale kohvijookide ja erinevad teesid. Lisaks on masinad kujundatud täpselt täitmaks ühte tassi kohviga. Kohvikapslid on eraldi suletud pakendites, mis on tavaliselt alumiiniumist. Nii püsib kohv sees värskena kauem kui kaunad või jahvatatud kohv. Suure valiku erinevaid soodsaid kohvikapsleid leiate Kaup24 veebilehelt.

Võrreldes espressomasinaga on kapselkohvimasin odavam ja kohv valmib palju kiiremini kui espressomasinaga.

Täisautomaatne kohvimasin

See on parim viis kõrge kvaliteediga ja värskelt jahvatatud ubadest kohvi saamiseks. Automaatsel kohvimasinal on sisseehitatud veski, mis jahvatab kohvi iga kord pärast kasutamist. Nii saate värske maitsega kohvi iga kord, kui seda kasutate.

Pidev jahvatusprotsess vabastab kohviubadest õlid, mis annavad hommikusele joogile erilise aroomi ja maitse. Suur osa täisautomaatseid kohvimasinaid teevad ka piimaga kohvijooke -  kõigest ühe nupuvajutusega!

Poolautomaatne kohvimasin

Poolautomaatsed kohvimasinad on kompaktsed ja soodsad. Enamus masinaid võimaldavad valmistada ka piimajooke, sest neil on olemas piimavahustusotsik. Masinaga saad valmistada kvaliteetset kohvi ning ka espressot, kuid kohviuba tuleb iseseisvalt ennem masina kasutamist jahvatada. Poolautomaatse kohvimasinaga on võimalik valmistada kohvi suuremale seltskonnale.

Kvaliteetne kohv aitab kodukontoris end hästi tunda ja meele erksana hoida. Ülaltoodud soovituste abil saad endale kindlasti sobiva kohvimasina koju valida.

Copy
Tagasi üles