Rahandusministrid rääkisid öö otsa tühja (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Saksamaa rahandusminister Olaf Scholz teisipäeva öösel euroala rahandusministritega videokonverentsil.
Saksamaa rahandusminister Olaf Scholz teisipäeva öösel euroala rahandusministritega videokonverentsil. Foto: Thomas Imo/photothek.net via www.imago-images.de/imago images/photothek

Euroala rahandusministrid ei jõudnud pärast öö läbi kestnud läbirääkimisi üksmeelele kuni poole triljoni euro suuruse majanduse stimuleerimise paketi asjus ning otsustasid kõnelusi jätkata täna.

«Pärast 16 tundi kestnud arutelusid jõudsime kokkuleppe lähedale, kuid me ei ole veel kohal. Ma peatasin eurogrupi kohtumise ja me jätkame homme, neljapäeval,» ütles euroala rahandusministreid ühendava Eurogrupi portugallasest juht Mário Centeno.

Diplomaatiliste allikate ja ametnike sõnul jõudsid läbirääkimised ummikusse Itaalia ja Hollandi vastasseisu tõttu.

Rahandusministrite videokonverents kestis koos vaheaegadega 16 tundi. Selle käigus pidas osa riike kahepoolseid läbirääkimisi eesmärgiga jõuda kokkuleppele umbes poole triljoni euro suuruses meetmete paketis, mis aitaks valitsusi, ettevõtteid ja ELi elanikke.

Ministrid peaksid kõnelustele naasma täna, ehkki on raske ette kujutada, kuidas saadakse vastuolus riike oma punaseid jooni ületama, eriti kui arvestada seda, et Euroopa Keskpanga massiivne sekkumine on survet turgudele juba mõningal määral leevendanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles