Huvitavad ideed munadepühadeks

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Munadepühad on peagi kohe käes, seega on aeg hakata planeerima erinevaid tegevusi, mida koos perega ette võtta. Lisaks munade värvimisele võite korraldada oma perele sisustatud päeva koos erinevate mängude ja tegevuste näol ning kindlasti ärge jätke tähelepanu pööramata ka kodu interjöörile.

Kaunistage kodu

Esimene samm ideaalseks munadepüha peoks on kodu kaunistamine. Kasuta kirevates värvides õhupalle, võta kaasa jalutuskäigult pajuoksi ning aseta need vaasi, kasuta lihavõttajänese ja tibude kujul mänguasju või kujukesi, kasuta korve ning aseta sinna mune, kasuta lauakatteks munadepühade traditsioonilistes värvides linasi või linikuid ja salvrätte, lisa lauale lilled jne. Ole loominguline ning tekita interjööri õdus meeleolu, mis tekitab sinu peres rõõmu ja põnevust - ideid leiad näiteks Kaup24 veebikaubamajast.

Värvige ja kaunistage mune

Munade värvimine on traditsiooniks igal lihavõttepühal, kuid ära vaid värvimisega piirdu - ole loominguline! Lisaks värvimisele võid munad näiteks pista koos liimiga värvilise pulbri sisse, kasutada kleepse, kasutada detailseks värvimiseks pintsleid või markereid jne. Eriti lõbus on seda teha lastel - nii saab kogu pere disainida endale sobivad ja meeldivad munad. Kui aga munade keetmine on liiga aeganõudev, siis töö teeb kiiresti ära munakeetja, mille leiad siit.

Korraldage munadejaht

Enamasti kasutatakse munadejahiks eelkõige šokolaadimune või juba eelnevalt keedetud ja värvitud mune, kuid võid kasutada ka väikeseid tibusi. Mängu jaoks esmalt planeeri valmis, kuhu soovid munad peita. Munadejahti on võimalik mängida ka väiksemates kodudes - tuleb olla vaid loominguline ning leida peidukohad, mis ei ole nii silmnähtavad. Seejärel valmista kaardid, kus on kirjutatud vihjed. Vihjed võid luua lõbusate mõistatustena, mis paneb kogu pere munade leidmisel rohkem vaeva nägema ja nuputama. Kindlasti ära unusta kõige rohkem mune saanud võitjat ka premeerida läbi mõne kingituse - näiteks suure šokolaadimuna, mänguasja või korviga, mis on täis maiustusi.

Mängige muid munadepühade teemalisi mänge

Lisaks munadejahile võite sisustada päeva veelgi erinevate mängudega. Hommikuti on näiteks paljudel peredel kombeks teha munade koksimist, et välja selgitada, kelle muna terveks jääb. Vanade kommete järgi süüakse teised munad ära, kuid alles jäänud muna jääb ootama nii-öelda uut vastast. Teine tuntud mäng on jooks munaga - kahes võistkonnas või ükshaaval joostakse teatud punktini ja tagasi koos munaga, mis on lusika peal. Muna ei tohi maha kukkuda - muidu on see võistkond või mängija kaotaja. Meenuta mänge oma lapsepõlvest ning uuri internetist lisa.

Meisterdage!

Munadepühad on hea aeg võtta koos perega loomingulised tegevused. Läbi meisterdamiste saate üheskoos luua mälestused, mida hiljem üheskoos meenutada. Meisterdage koos pilte ja postkaarte, mida näiteks vanavanematele või sõpradele pühade puhul saata. Kasutage värvipliiatseid, viltpliiatseid, värvilist paberit - viimane on eriti suurepärane ruumiliste postkaartide ja aknakaunistuste valmistamiseks. See aitab lastes arendada loomingulisust ning üheskoos millegi valmistamine tekitab teie peres ühtlustunnet veelgi rohkem.

Valmistage koos perega süüa

Munade värvimine tähendab suurenisti ka suures koguses muna, millest hiljem süüa teha. Valmistage koksatud munadest hommikusöögiks omletti, munaputru või munahüüvet. Lõunasöögiks kui ka õhtusöögiks sobib hästi värske salat koos küüliku-, kana- või vasikalihapraega või hoopis rikkaliku omletiga. Leivale või saiale võite valmistada koos munavõid, mis sobib hästi ka suupistena koos karaskiga või keedetud kartuliga. Magustoiduks oleks hea mõte valmistada mõnda muna-piimamagustoitu - lumepallisuppi, sametsuppi või buberti. Kui eelistate pigem kooki, sobib hästi sellesse päeva kohupiima- või juustukook, kuid üleliigsest šokolaadist saab valmistada ka imemaitsva šokolaadikoogi. Võite veel lisaks proovida teha jänesekujulisi suhkruküpsiseid ja traditsioonilist munadepühade magustoitu - pashat..

Minge matkama

Pühad on aeg, kus kõigil on lausa kohustus jätta töömured ja muud kohustused tagaplaanile ning veeta aega koos perega. Lisaks kodus olemisele on see suurepärane aeg minna koos avastama ja matkama - näiteks metsa või matkarajale. Sellistest kohtadest on hea võtta kaasa pajuoksi, mida hiljem vaasi panna. Küll aga tasub praeguse eriolukorra tõttu hoida eemale rahvarohketest radadest ja kohtadest.

Vaadake filme ja lugege raamatuid

Peale pikka päeva mängimist ja kokkamist oleks mõistlik aeg maha võtta ja valida välja koos mõni lõbus munadepühade komöödia või multifilm. Filmi kõrvale on hea süüa näiteks keedetud muna, munavõiga snäkke ja šokolaadimune. Kui teie pere on usklik, võite lugeda piiblist lihavõttepühade taustalugu ja minna kirikusse, kui see praeguses olukorras võimalik on.

Lõbusaid ja teguderohkeid lihavõttepühasi!

Copy
Tagasi üles