Kaunid küüned lihtsa vaevaga - maniküür ja pediküür kodus

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Eriolukorra tõttu on iluteenuste kasutamine piiratud, mistõttu on nii mõnegi naise jaoks oluline hoida oma ilu just kodustes tingimustes. Kui oled harjunud käima küünetehniku juures ning küüned on välja kasvamas, ära tulemas või lihtsalt koledaks minemas, siis tasub seekord hooldusesse jätta minemata ning oma küüned kodus korda teha. 

Mida võiks selle jaoks vaja minna?

Küüneviil

Küüneviilid ja poleerid on erinevate karedustega ja erinevatest materjalidest. Kui otsid professionaalseks kasutamiseks viili, siis ära eelista metallviili, vaid tugevast paberist küüneviili. Kui tegeled kunstküüntega, siis on just see kõige sobivam. Naturaalsetele küüntele sobib hästi ka puitviil. Kunstküüntele sobib hästi 150/150 karedusega viil, kuid ka naturaalsetele juba 180/180 või 240/240 karedusega viil.

Küünekäärid, tangid ja nahalükkajad

Kui küüned on väga pikaks kasvanud, siis võib viiliga viilimine olla üsna tüütu. Siinkohal tulevad appi küünekäärid. Kindlasti läheb sul vaja veel küünetange, millega eemaldada üleliigseid küünenahkasi kui ka paksenenud küünte lõikamiseks. Selleks, et saada lakiga võimalikult palju pinda kaetud, oleks mõistlik küünenahad ka spetsiaalse lükkajaga tagasi lükata. Kui sul esineb küüntel haigusi või muid iseärasusi, siis tasuks eelkõige enne küünte värvimist ühendust võtta küünetehniku või arstiga. Vajalikud tarvikud leiad Kaup24 e-poest.

Küünetugevdaja

Geelküüned ja geellakk ning nende paigaldamine ja eemaldamine võib tunduvalt kahjustada nii küüne pinda kui ka küünenahka. Seetõttu tasub soetada küünetugevdaja kui ka spetsiaalne õli, mis niisutab ja toidab küüsi ning küünenahka - need leiad siit. Käte ja jalgade naha hoolduseks sobib veel hästi ka parafiin, mis kantakse peale pärast küüntehooldust. 

Küünelakid ja geellakid

Kui eelistad pikaajalist tulemust, tasub soetada eelkõige geellakke. Tavalise küünelakiga värvimine on küll vähem aeganõudev, kuid pikaajalise tulemuse saavutamiseks tasub eelistada geellakki. Selleks leia endale meeldivates värvides lakid, aluslakid, pealislakid ning vajadusel matistavad lakid või sära andvad lakid. Kui tegeled geelküüntega, tasub soetada selleks spetsiaalne geel ja sellele vastavad tarvikud. Geellakid ja geelküüned on samuti erinevat lähenemist - osad sobivad vaid UV valguse jaoks ning osad LED valguse jaoks. Seetõttu vali vastavalt lambile ka lakk või vastupidi. Paljud lakid sobivad mõlema lambi jaoks. 

Küünelakieemaldaja

Kui midagi peaks valesti minema, siis hoia käepärast küünelakieemaldaja ehk atsetoon. Geellakkidele müüakse samuti eraldi eemaldajaid, mis eemaldavad tugeva laki kiirelt ja efektiivselt. Kindlasti varu selleks ka vatipatju, millega seda teha. Geelküünte eemaldamiseks kasutatakse aga pigem viili, kuid sellega tuleb olla ettevaatlik, et mitte küüneplaati liiga õhukeseks viilida.

UV või LED lamp

Kui kasutad geellakki või geelküüsi, vajad geeli kinnitamiseks UV või LED lampi. LED lamp on kaasaegsem ning on ka uuringuid, et UV lamp võib olla väikesel määral ka kahjulik. Kui sul on geellakid olemas, vali lamp vastavalt nendele. Kui mitte, siis eelista eelkõige LED lampi. Lampe on olemas erinevates suurustes, mis teeb nende kasutamise ja ka vajadusel transportimise kergeks ja mugavaks.

Kuidas küüsi geellakiga värvida?

Kui sul on olemas kõik tarvikud, on sul juba enamus tööst tehtud. Nüüd tuleb vaid küüned ära värvida. Kui oled varasemalt käinud küünehoolduses, siis oled kindlasti kogu protsessiga juba tuttav. Selleks pead lühidalt tegema nii:

  1. Esmalt eemalda vana lakk. Korrasta küünenahad ning kanna peale küünetugevdaja. Masseeri õli küüntesse ja küünenahkadesse.
  2. Viili küüned endale sobivasse pikkusesse ja kujusse. Veendu, et kõikidel sõrmedel või varvastel oleks küünte pikkus ja kuju ühtne. 
  3. Kanna ükshaaval igale sõrme- või varbaküünele aluslakk ning lase sellel lambi all kuivada vähemalt pool minutit. Kui küüned muutuvad lambi all tundlikuks, võta need korra ära ning seejärel jätka.
  4.  Peale aluslaki kandmist kanna peale geellakk, lase igal küünel eraldi lambi all kuivada. Korda geellakki kandmist, et igal sõrmel või varbal oleks kaks kihti. Seejärel lisa vajadusel küünekleepse või kristalle. 
  5. Kanna peale pealislakk ning lase taaskord sõrmed lambi alt läbi.
  6. Kanna kätele parafiin ning hõõru see kätesse.

Kindlasti tasub arutada kogu protsessi ka küünetehnikuga. Kui soovid aga geelküüsi, tuleks peale viilimist ja enne aluslakki ehitada küünele geelist põhi. Head harjutamist!

Copy
Tagasi üles