ARVUSTUS Netiraadio: untsu keeratud hea mõte (2)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Jaak Joala plaat „Arm mu ainus aare“.
Jaak Joala plaat „Arm mu ainus aare“. Foto: plaat

Digikultuuriaasta toob eesti muusika kuulajateni. Aadressil netiraadio.ee saab kuulata üle ­ 40 000 muusikapala. Idee on õilis, aga tehniline teostus on pidama jäänud kümne aasta tagusesse aega.

Netiraadiosse on kogutud ERRi fonoteegist pärit eesti muusika paremikku läbi kümnendite. Muusikat kuulates saab teha otsetoetuse muusikule. Veebiplatvormi eesmärk on toetada eesti artiste ajal, mil kontserte korraldada ei ole võimalik, ja samas avada eesti muusika varasalv. Eriolukorra tõttu loobuvad nii ERR, Eesti Autorite Ühing, Eesti Fonogrammitootjate Ühing kui ka Eesti Esitajate Liit ja piletimüügiplatvorm Fienta vahendustasudest ning kogu toetussumma läheb otse muusikule.

Kogu muusika on jagatud 15 meelevaldse nimega žanrisse, näiteks «Jazzi värvid», «Teistsugune», «Sinu hetked» ja «Jaak Joala». Žanriklahvil vajutades hakkab mängima suvaline lugu, kuulaja ei saa valida järgmist ega eelmist. Veebilehel on küll olemas autori/esitaja/loo otsin-gukast, aga te peate väga täpselt teadma, mida otsite.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles