Piirangute leevendamisel jäävad viimasteks massiüritused (3)

Brita-Maria Alas
Copy
Viimane Pärnumaa laulupidu “Imede aias”. Foto on illustratiivne.
Viimane Pärnumaa laulupidu “Imede aias”. Foto on illustratiivne. Foto: Malle Kosk

Tartu Ülikooli professor Irja Lutsar tõdes «Aktuaalsele kaamerale», et pessimismi külvata ei tahaks, ent piirangute leevendamisel tuleb alustada inimestele tähtsaimast. Nii arvas ka peaminister.

Esialgu maikuuni plaanitud eriolukord tõenäoliselt pikeneb. Postimees kirjutas 12. aprillil, et Martin Helme hoiatas veel ebatavalise maikuu eest: «Panen inimestele südamele, et veel tulen kannatada. Mõni nädal kindlasti läheb veel otsa. Maikuu ei ole veel normaalne kuu - sellega peavad inimesed kindlasti arvestama,» ütles ta.

Professor Irja Lutsar kommenteeris, et tuleks alustada näiteks plaanilise ravi taastamisest, mistõttu suuri kultuuriüritusi koheselt oodata ei tasuks: «Mul on kahju öelda, et need massiüritused või massikultuuriüritused on tõenäoliselt kõige viimased selle lehe peal, aga me ei tea, kuna need viimased tulevad,» ütles ta.

Kultuuriminister Tõnis Lukas loodab, et suvised üritused korraldamata ei jää, ning on pigem optimistlik: «Kui tervishoiuolukord ei parane, siis tuleb üritused ära jätta, aga praegu ma olen optimistlik, et suve lõpu osas lahtises vabas õhus kultuurisündmusi korraldada saab,» arvas ta.

Peaminister Jüri Ratas on sarnasel arvamusel Lutsariga. Sõltuvalt viiruse levikust tuleb esialgu plaanilisele ravile ja koolidele keskenduda. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles