Mida vajad kevadisteks jalutuskäikudeks lemmikloomaga?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Kevad on lõpuks käes ning aeg on taas nautida päikselisi ilmasi koos oma lemmikloomaga. Olgu sinu eesmärk teha igapäevaseid jalutuskäike või oma koera hoopiski looduses treenida - mõlemal juhul läheb vaja erinevaid vahendeid, et tagada maksimaalselt mugav ja turvaline jalutuskäik nii sulle kui ka sinu lemmikloomale.

Jalutusrihm või traksid

Kui plaanid oma lemmikloomaga koduaiast kaugemale minna, tasuks kindlasti soetada kaelarihm või traksid. Me kõik teame kui põnevile loomad lähevad, kui nad saavad kitsast siseruumist eemale - seetõttu võivad nad kiiresti ka ära joosta ja kaduma minna, mistõttu on oluline, et saaksid hoida oma lemmiklooma alati enda läheduses nii, et ta saaks siiski vabalt liigelda. Sellepärast võiksid muretseda kaelarihma, mille pikkus on vähemalt 5 meetrit. Trakside puhul on oluline selle reguleeritavus, et saaksid nii väikese, suure kui ka kasvava koera puhul neid kasutada nii, et koeral oleks joostes ja mängides mugav. Sobiva rihma või traksid saad leida siit. Nii kaelarihma kui ka trakse valides tasub kindlasti järgida ka tootja poolt paika pandud nõudeid - näiteks veendu, mis on maksimaalne kaal, mida rihm kannatab - vastasel juhul võib suurema kaaluga koera puhul rihm katki minna ning seejärel pole sellest enam kasu. Kaelarihmale ja traksidele saad veel lisaks soetada erinevaid aksessuaare - näiteks sinu lemmiklooma nimega kujuke, helkurid ja muudki.

Puugikaitse vahendid

Kevad on aeg, kus taas ärkavad ellu puugid, kirbud ja muud putukad. Eriti ohtlikud on need koertele, kes armastavad metsas joosta ja mängida, mistõttu on puukidega kokkupuuteoht üsnagi suur. Selleks, et tagada oma lemmiklooma ohutus, on äärmiselt oluline teda ka läbi erinevate vahendite kaitsta. Uusim tehnoloogia võimaldab meil loomi kaitsta läbi ökoloogiliste ultraheli ripatsite, mis kiirgab inimestele ja loomadele ohutuid ultraheliimpulsse, mis omakorda hoiab puuke ja kirpe loomadest eemal. Küll aga tuleb selle kasutamisega olla ettevaatlik niiskel ajal, sest kokkupuude veega võib seadet kahjustada. Väiksematele koertele võib suur ultraheli ripats olla ebamugav, mistõttu võid hoopis neile muretseda parasiidivastast vedelikku, mis kantakse lemmiklooma õlgadele pipetiga. Kui sinu loomal juba on puugid küljes, siis nendest seadmetest kahjuks enam kasu ei ole - siis tuleb juba muretseda puugieemaldaja. Tutvu lähemalt nende toodetega Kaup24 veebipoes.

Suukorv

Kui liigud oma koeraga ühistranspordis, tuleks koerale soetada suukorv. Koerale võib ühistransport olla üsnagi ebameeldiv - tegu on tema jaoks uue keskkonnaga, kus on palju võõraid inimesi. Selleks, et lühiajaliselt ära vaigistada koera haukumised ning ära hoida võimalikud hammustamised, oleks mõistlik soetada suukorv. Eelista eelkõige võrgust reguleeritavat korvi, et koeral oleks kergem hingata ning selle kasutamine ei oleks sinu lemmiklooma jaoks ebamugav.

Väljaheidete kotid

Jalutama minnes on lausa kohustuslik koristada oma lemmiklooma järelt nende väljaheide. Seetõttu tasub kindlasti soetada vastavad kotid. Soovituslik on valida biolagunevad kotid, sest tavapärased kilekotid ei ole keskkonna säästmise mõttes kõige soovituslikumad. Ära unusta pärast antud kotid prügikasti visata.

Mänguasjad

Jalutuskäigud ei pea alati piirduma vaid jalutamisega - võta kaasa mänguasjad, et veeta aega koos oma lemmikuga lõbusalt! Erinevad pallid, rõngad, lendavad taldrikud, köied ja närimismänguasjad teevad kindlasti sinu koerale palju rõõmu. Lisaks lõbusale ajaviitele aitavad erinevad mänguasjad sinu koera ka treenida - õpeta näiteks oma koera palli või taldrikut peale selle püüdmist sulle tagasi tooma, käsu peale istuma jne. Kindlasti ära unusta oma lemmiklooma ka motiveerida ja premeerida teda maiustustega.

Maiustused

Nagu eelnevalt sai mainitud, siis maiustused on suurepärane viis kuidas oma koera motiveerida õppima midagi ja teda premeerida. Siiski ei pea maiustuste andmine olema alati mingil eesmärgil - sellega saad ka niisama oma koera tuju tõsta ja teda turgutada. Maiustusi on saadaval erinevate maitsvate lihade baasil - kana, lambaliha, jäneseliha ning seda kõike kas pulkade, küpsiste, kontide või muul kujul. Lisaks sellele on erinevad naturaalsed maiused varustatud koertele vajalike toitainetega, mis aitavad hoida sinu lemmiklooma tervist. Näiteks on eriti populaarsed närimispulgad ja kondid, mis aitavad hoida lemmiklooma hambaid terve ja tugevatena. Kusjuures on võimalik maiustusi ka ise kodustes tingimustes valmistada.

Copy
Tagasi üles