Õppejõud nõuab endiselt tudengilt anonüümse tagasiside eest valuraha

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Henry-Laur Allik pidas ense öeldut konfidentsiaalseks, kuid kohtu kaudu sai tema isiku siiski öelduga kokku viia.
Henry-Laur Allik pidas ense öeldut konfidentsiaalseks, kuid kohtu kaudu sai tema isiku siiski öelduga kokku viia. Foto: ERR

Teisipäeva õhtul postitas ERRi teleajakirjanik ja Tartu Ülikooli vilistlane Henry-Laur Allik sotsiaalmeediasse üksikasjaliku kirjelduse, kuidas üks tema omaaegsetest õppejõududest püüab temalt kunagi õppeinfosüsteemis antud anonüümse kriitika eest üle 2000 euro välja nõuda. Pole võimatu, et pretsedenditu loomuga vastasseis viibki lähiajal kohtuvaidluseni. Andmekaitseinspektsioon aga alustab ülikooli suhtes menetlust.

Allik teatas, et olukord on jõudnud sinnamaani, kus tal pole enam võimalik vaidlust ülikooli sees hoida. Väidetavalt on Alliku endine õppejõud Ene Selart koos oma advokaadi Ivo Kallasega viimase kuu vältel püüdnud temalt nõuda kohtuvälise kompromissina kahjutasu selle eest, et Allik kirjutas aastate eest ülikooli õppeinfosüsteemis Selarti õpetatava aine «Eesti ajakirjanduse ajalugu» tagasiside lahtrisse solvava kommentaari.

«Täpsemini, nad nõuavad, et ma annetaksin 2144 eurot Eesti inimõiguste keskusele,» selgitas Allik. Ta lisas, et noore ajakirjanikuna ei ole tal sellist summat kusagilt võtta, mistõttu on ta maksmast keeldunud. Seepeale olevat Selart lubanud pöörduda kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles