Firenze jäi Tallinnale lillefestivali eest võlgu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firenze ala viimasel Tallinna lillefestivalil.
Firenze ala viimasel Tallinna lillefestivalil. Foto: Peeter Langovits

Firenze linnavalitsus pole korduvatest meeldetuletustest hoolimata ära maksnud tasu mullusel Tallinna lillefestivalil osalemise eest.


Tallinna linn kattis traditsiooni kohaselt osa kõikide välisosalejate kuludest ning limiiti ületavad kulud pidi katma iga osaleja ise.

«Kuna Tallinna lillefestival annab igale väliskülalisest osalejale 1000 euro väärtuses toetust taimmaterjali soetamiseks ja kuna oli tegemist väga originaalse lähenemisega nende poolt, siis Firenze linna iluaia maksumus ületas antud summat suurusjärgus 2100 eurot. Seoses sellega esitas Tallinna linn arve Firenze linnale, mis paraku seoses suvepuhkustega ja neile omase bürokraatiaga on hetkel veel tasumata,» selgitas Kadrioru Pargi direktor Ain Järve.

Viimasest lillefestivalist võttis tema sõnul osa 11 välisosalejat. Ülejäänute ideelahendused jäid toetussumma piiresse ja kui summa ületaski neile määratud toetuse piirmäära, on see tänaseks tasutud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles