Sadama tramm hakkab sõitma Gonsiori tänava kaudu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Praegu viib pildil olev tramm reisijad kuni lennujaamani.
Praegu viib pildil olev tramm reisijad kuni lennujaamani. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus kiitis täna heaks lahenduse, mille kohaselt kulgeb Rail Balticu Ülemiste terminali ja Vanasadama vaheline trammiliin mööda Gonsiori, Laikmaa ja Hobujaama tänavat.

Ülemiste poolt tulles sõidab tramm mööda praegust trammiteed kuni Gonsiori tänavani. Seal, kus praegused 2. ja 4. liini trammid sõidavad üle Gonsiori tänava edasi Maneeži tänavale, pöörab «sadamatramm» vasakule Gonsiori tänavale ning sealt paremale Laikmaa ja edasi Hobujaama tänavale.

Ahtri tänaval teeb trammitee väikese jõnksu vasakule ning jõuab välja Admiraliteedi basseini  kesklinna poolse nurgani. Sealt edasi kulgeb tee mööda basseini äärset Kuunari ja Kai tänavat sadama A-terminalini, mille juurest pöörab tramm Logi ja seejärel Rumbi tänavani, möödub Linnahallist ja Kultuurikatlast ning jõuab Rannamäe tee lähedal välja Mere puiesteeni, kust liigub mööda olemasolevat teed kesklinna ja sealt Ülemiste poole tagasi.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul kuulutab keskkonna- ja kommunaalamet juba mais välja eelprojekti hanke. Ilmselt kulub terve järgmine aasta projekteerimiseks ning sellele järgnevad kaks aastat ehitustöödeks. «Kõik peaks valmis olema 2023. aasta detsembriks,» arvas Novikov.

Ta lisas, et lisaks ehitustöödele tehakse terve rida muid uuendusi, mis peaksid tagamaa trammide liikumiskiiruse märkimisväärse tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles