Taavi Aas leevendusmeetmetest: kui olukord halveneb, peame astuma sammu tagasi (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Madis Veltman

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas rõhutas Postimehele antud intervjuus, et kaubanduskeskuste taasavamine saab toimuda vaid ühise jõupingutuse tulemusena. Tema sõnul on keskuste avamise eelduseks viiruse püsiv langustrend.

«Piirangute leevendused saavad tulla vaid siis, kui praegune viiruse vähenemise kulg jätkub. Meil on teadusnõukoguga kokku lepitud mõõdikud, mida jälgime. Kui langustrend püsib, saame hakata rääkima kaubanduskeskuste piirangutega avamistest,» selgitas endine Tallinna linnapea.

Kuidas näeb välja mai esimesse poolde planeeritav kaubanduskeskuste piirangutega avanemine? «Lahti tehakse kõik kauplused ja toitlustusasutused. Suletuks jäävad meelelahutusasutused (sh kinod) ja näiteks laste mängutoad. Keskuste puhul jäävad kehtima samad reeglid, mis täna: 2+2 reegel, inimeste hulga piirang kaubanduspinnal ning desinfitseerimisvahendite olemasolu. Kindlasti peab näiteks riidekauplustes, kus inimesed asju proovivad, olema tagatud ka pidev desinfitseerimine,» selgitas Keskerakonda kuuluv Aas.

Ta ei leia, et jutt kaubanduskeskuste taasavamisest läheks vastuollu soovitustega poes käimist vähendada. «Täna kehtivad üleskutsed on endiselt asjakohased. Poodi tuleb minna vaid vajadusel ja tegutseda seal läbimõeldult. Nende leevendusmeetmete eesmärk on aidata Eesti majandust, ettevõtteid ja inimesi, kes selle valdkonnaga seotud,» rääkis minister.

Endise Tallinna linnapea sõnul on suur vastutus ka poodnikel endil. «Nendest sõltub väga palju, kuidas me saame edasi minna. Väga suur roll on enesekontrollil ja turvameeskonnal. Päris selge on, et politsei igale poole ei jõua. Ja kui reegleid ei täideta või olukord peaks piirangute leevendamise tagajärjel märgatavalt halvenema, peame astuma sammu tagasi,» tõdes majandusminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles