Kohus saatis Narvas toidupoodi röövinud mehe vangi

Copy
Foto: Arvo Meeks

Viru maakohus mõistis eelmisel nädalal mehe süüdi toidupoe röövimises ja karistas teda kolme ja poole aasta pikkuse vangistusega. Reaalselt peab mees olema trellide taga neli kuud, ülejäänud karistuse mõistis kohus talle tingimisi nelja-aastase katseajaga.

33-aastane mees varastas 25. jaanuaril kella 19.17 ajal Narvas Rakvere tänava kauplusest ligikaudu 20 euro ees toiduaineid, sealhulgas liha, kohvi ja komme.

Pärast varguse toimepanemist mees lahkus, kuid toidupoe töötaja sai mehe kaupluse lähistelt kätte. 33-aastane mees keeldus kaupa tagastamast ja ähvardas noaga poetöötajat tervisekahjustuse tekitamisega. Mees lõpetas oma tegevuse alles pärast pealtnägijate ilmumist ja põgenes sündmuskohalt.

Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni tänu poetöötajate kiirele tegutsemisele, teiste pealtnägijate kaasabil ja turvakaamerate salvestistele, mille järgi tuvastati mehe riietus.

«Selle juhtumi kiirele lahendamisele aitasid kaasa kõik ümbruskonnas viibivad inimesed, kes ei jätnud kaaskodanikku hätta ja tegutsesid ainuõigelt helistades koheselt hädaabinumbrile 112,» ütles Narva politseijaoskonna juhtivuurija Sergei Maslennikov.

Eeluurimise ajal oli mees prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal vahi all.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Veronika Lauri sõnul esitati mehele süüdistus röövimises, kuna ta varastas kauba noaga ähvardades. «Mehe varasemad karistused pole talle distsiplineerivat mõju avaldanud ega motiveerinud teda õiguskuulekalt käituma,» selgitas prokurör Laur.

Juhtivuurija Sergei Maslennikov märkis, et mees on varem kandnud karistust vägivalla kasutamise eest. «Sel korral lõppes toime pandud röövimine kehavigastusi tekitamata, aga inimene, kes peab olulisemaks paarikümneeurost ostukorvi kui kaaskodaniku elu ja tervist, peab oma tegude üle järele mõtlema,» lisas Maslennikov.

Viru maakohus tunnistas mehe 15. aprillil kokkuleppemenetluses süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles